Γι' αυτό γεννήθηκες ΕΛΛΗΝΑ !

Γι' αυτό γεννήθηκες ΕΛΛΗΝΑ !

AN...

AN...

Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ....


Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

10 Αυγ 2008

Γενετική, "Μακεδόνες", και Έλληνες "Αφρικάνοι"

Στις 7 Αύγουστος 2008 2:00 πμ, ο χρήστης Γιώργος Κατσέας <georgekatseas@yahoo.gr> έγραψε:

Παρ' όλο που φαίνεται διά γυμνού οφθαλμού το επιστημονικοφανές σκηνικό
--ιστορικής και γενετικής-- απάτης αυτής της χρηματοδοτούμενης
συμμορίας, έκανες πολύ καλά και ανάρτησες το σχετικό κείμενο της
Wikipedia. Αλλά αν  ξεπερνούσαμε το ιλαροτραγικό του πράγματος (...ένα
συνοθύλευμα βουλγαρικών φυλών που ψάχνει εναγωνίως ρίζες και
ιστορία... ) και σπαταλούσαμε χρόνο γιά να σχολιάσουμε
τα ...επιστημονικά του συμπεράσματα, θα αποκομίζαμε πρόσθετους λόγους
διασκέδασης:
1.  Μάθαμε ότι και οι Τούρκοι ανήκουν στο "older" Mediterranean
substratum. Σε αυτό, λοιπόν, το substratum ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ να
συγκαταριθμούν και το έθνος τους οι θλιβεροί Σλαβομακεδόνες!
2. Φυσικά οι (Σλαβο) Macedonians are not related with geographically
close Greeks, ή όπως θα το διατυπώναμε  αλλιώς, οι σημερινοί Έλληνες
δεν έχουν καμιά γενεαλογική σχέση με τους βουλγαρογενείς
Σλαβομακεδόνες.
3. Δεν νομίζω ότι θα έθιγε την  υπερηφάνεια ενός έθνους κοσμοκρατόρων
η διαπίστωση μιάς "substantial relationship to sub-Siiharan
(Ethiopian) people" (ακόμη και αυτό καταφέραμε, να αλλάξουμε χρώμα
δέρματος!!!), πολύ περισσότερο όταν αυτές οι σχέσεις "might be related
to the displacement of Egyptian-Ethiopian people living in pharaonic
Egypt". Ερχόμαστε από τόσο μακριά....
4. Τους επιτρέπουμε, τέλος, να σκηνοθετούν ό,τι ανθελληνικό τραβάει η
ψυχή τους, νομίζοντας ότι έτσι ροκανίζουν την εθνική μας υπερηφάνεια
(Προσωπικά θα ένιωθα εξ ίσου υπερήφανος ως Έλλην, έστω και αν μου
αποδείκνυαν οι  τσαρλατανογενετιστές ότι έχω πρόγονο Ουζμπέκο...). ΕΝΑ
ΠΡΑΓΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΠΟΤΕ: ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ
ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΙΚΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

Αναδημοσίευση από http://greece-salonika.blogspot.com/2008/07/blog-post_1763.html

"Mακεδόνες" με ..γενετική απόδειξη.

H διολίσθηση του κ. Γκρούεφσκι και της παρέας του προς την αλαζονεία και την αδιαλλαξία,συνεχίζεται. Τα όρια της γραφικότητας μοιάζουν να έχουν ξεπεραστεί προ πολλού αλλά η νέα -σχεδόν κωμική- πρόκληση που ετοιμάζεται θα πάει ένα βήμα παραπέρα..
Οι γνωστές πλέον επιστολές φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Greece-Salonika,το «Μακεδονικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Ερευνών» που εδρεύει στα Σκόπια,έλαβε -μια Γκεμπελικής εμπνεύσεως..- εντολή τον περαμένο Απρίλιο απ'την κυβέρνηση Γκρουέφσκι,να ξεκινήσει "εξετάσεις ανάλυσης γενετικού υλικού ώστε να αποδειχθεί επιστημονικά η σχέση των κατοίκων των Σκοπίων με τους αρχαίους Μακεδόνες"!
Οι επιστήμονες και οι σύμβουλοι του κέντρου μάλιστα ήταν και αυτοί που πρότειναν να συγκριθεί το DΝΑ των σύγχρονων σκοπιανών με το DΝΑ της απομονωμένης φυλής των Χούνζα του Πακιστάν καθώς η διεθνής επιστημονική κοινότητα θεωρεί πως ιδρυτές των πρώτων κοινοτήτων Χούνζα ήταν οι έμποροι και οι στρατιώτες από το στρατό του Μεγάλου Αλέξανδρου, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί κατά την διάρκεια της εκστρατείας στις ορεινές πεδιάδες του ποταμού Ινδού.
Σ'αυτά τα πλαίσια και μ'αυτές τις βλέψεις,έγινε και η επίσημη πρόσκληση του πρίγκιπα Μιρ Γκανζαφάρ Αλί Καν και της γυναίκα του,πριγκίπισσας Ράνι Ατικα,στα Σκόπια πριν μερικές μέρες.Σε μια εκδηλώση απείρου κάλους μάλιστα ,έγιναν δεκτοί στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας (φωτογ.) από ομάδα σκοπιανών ντυμένων με στολές αρχαίων Μακεδόνων που κρατούσαν στα χέρια τους ασπίδες με τον ήλιο της Βεργίνας!
Η φυλή των Χούνζα,που αριθμεί 50.000 μέλη,ζει στην ομώνυμη κοιλάδα σε υψό-
μετρο 2.438 μέτρων στα σύνορα του Πακιστάν με την Κίνα.Ο δε πρίγκιπας Αλί καν είναι ο κληρονομικός πνευματικός και πολιτικός ηγέτης των Χούνζα.Η φυλή μάλιστα είναι γνωστή διεθνώς κυρίως λόγω του μέσου όρου ζωής των μελών της που υπερβαίνει τα 100 χρόνια.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων Γκρουέφσκι-Αλί Καν στα Σκόπια -σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες- ζητήθηκε απ'τον πρίγκηπα Αλί Καν η συνδρομή του στην"επιστημονική έρευνα" του "Μακεδονικού"Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών ώστε να αποδειχθεί και επιστημονικά η συγγένεια μεταξύ των 2 λαών!
Το αίτημα έγινε δεκτό και ο υπεύθυνος γιατρός της ακολουθίας του πρίγκηπα έλαβε εντολή να παραδώσει την επομένη μέρα,3 φιαλύδια με αίμα αξιωματούχων της φυλής σε άτομα του εν λόγω ινστιτούτου!
Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο ταινίας αλλά οι πληροφορίες προέρχονται από πηγή η οποία δεν αμφισβητείται εύκολα..
Και επειδή οι κινήσεις της Σκοπιανής ηγεσίας μοιάζουν σε πολλούς ως σπασμωδικά ή απερίσκεπτα"πυροτεχνήματα" να προσθέσουμε τρία ακόμη στοιχεία τα οποία αποδεικνείουν την πολυετή προσύλωση των Σκοπιανών και τη μεθοδικότητα με την οποία εργάζονται πάνω στο θέμα "της γενετικής απόδειξης της καταγωγής τους"..
1)Το 2001 έγινε η πρώτη απόπειρα απ΄τους Σκοπιανούς,"γενετικής σύνδεσης με το μακεδονικό τους παρελθόν" καθώς εμφανίστηκε μια μελέτη "ερευνητών" στον Τύπο της γειτονικής χώρας που "απέδειξε" πως η καταγωγή των ιδίων προέρχεται απ΄τα αρχαία ευρωπαικά φύλλα ενώ οι Έλληνες είναι απόγονοι υποσαχάριων φυλών που είχαν την έδρα τους στη σημερινή Αιθιοπία!Η έρευνα αυτή μπορεί να πέρασε στα "ψιλά" του διεθνούς Τύπου δημοσιεύτηκε όμως στην" Εθνική Ιατρική βιβλιοθήκη των ΗΠΑ" όπως μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ .
2)Η πρώτη επαφή των Σκοπιανών με τη φυλή των Χούνζα έγινε το 1995 όταν ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της χώρας επισκέφθηκε το Πακιστάν και συνάντησε τη φυλή.Υπεύθυνη της αποστολής ήταν η κυρία Μαρίνα Ντοτζινόφσκα η οποία (εντελώς τυχαία.. ) είναι και σύμβουλος του "Μακεδονικού" Ινστιτούτου στρατηγικών μελετών!
3)Την επόμενη χρονιά,το 1996,ο γλωσσολόγος Ilija Chashule,επίσης σύμβουλος του ίδιου Ινστιτούτου επισκέφθηκε την περιοχή (σε μια αποστολή που χρηματοδοτήθηκε και πάλι απ΄το ίδιο Ινστιτούτο)ανακάλυπτοντας «ομοιότητες ανάμεσα στη γλώσσα των ντόπιων, Burushaski, με τα σύγχρονα "μακεδονικά"»!
Όλα αυτά στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουν οι Σκοπιανοί για απαγκίστρωση απ΄το Γιουγκοσλαβικό αλλά και Βουλγαρικό παρελθόν τους.Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 15 με 17 χρόνια και βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμα και σήμερα.
Αυτό που διαφεύγει της προσοχής μας είναι πως υπάρχει μια ολόκληρη γενιά στα Σκόπια,των σημερινών 20χρονων,η οποία γαλουχήθηκε με την ψευδαίσθηση της"Μακεδονικής καταγωγής" ,κυριολεκτικά απ΄την πρώτη μέρα της στο σχολείο.Μια γενιά που έχει απαρνηθεί πλήρως τη σλαβοβουλγαρική καταγωγή της και μεγάλωσε μαθαίνοντας για τον κακό και ισχυρό Έλληνα γείτονα που της στερεί "το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται".Και είναι φυσικό,όσο τα χρόνια περνούν,και το μερίδιο των νέων αυτών γενεών ψηφοφόρων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία,τόσο και η στάση των Σκοπιανών ηγητόρων να σκληραίνει ακόμα περισσότερο.
Η δε αλλαγή στάσης της κυβέρνησης των Σκοπίων και η μεταφορά του βάρους των διαπραγματεύσεων από το θέμα του ονόματος στο θέμα της αναγνώρισης εθνότητας,γλώσσας και μειονοτήτων εντάσσεται επίσης στην ίδια γραμμή.
Μέσα σ'αυτό το πλαίσιο τα αποτέλεσματα των γενετικών ερευνών,-τα οποία εύκολα φανταζόμαστε πια θα είναι..-αναμένονται εώς το τέλος Σεπτεμβρίου.
Σκοπός της κυβέρνησης Γκρουέφσκι θα είναι να δοθεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα στο θέμα.΄Ισως και μέσω νέων επιστολών-άρθρων προς μεγάλα επιστημονικά περιοδικά εν είδη επιστημονικών ανακοινώσεων..
Πολύ ενδιαφέρον όμως έχει το ποιοί χρηματοδοτούν και ποιοί πραγματικά κρύβονται πίσω απ΄το εν λόγω ινστιτούτο ερευνών καθώς είναι και το βασικότερο κέντρο προώθησης της έννοιας του"Μακεδονισμού" που επικαλλείται πολύ συχνά ο σκοπιανός πρωθυπουργός.Σύντομα απαντήσεις..
**Προστέθηκε αργότερα**2:04'μμ**
Και ενώ αυτά τα κωμικά σχεδιάζονται απ΄τους επιτελείς της κυβέρνησης Γκρούεφσκι,σήμερα,η πρεσβευτής των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς με συνέντευξή της σε ιδωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων,κάλεσε τη χώρα να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.
Η Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, κάλεσε την ΠΓΔΜ να εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις των μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, το Δεκέμβριο.
«Υπάρχουν προτάσεις τις οποίες η «Μακεδονία» πρέπει να εξετάσει με τον κ. Νίμιτς. Προτάσεις οι οποίες προστατεύουν τα συμφέροντα της χώρας και μπορούν να αποτελέσουν βάση περαιτέρω διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Ελπίζουμε να γίνει κάτι τέτοιο και να επιλυθεί το πρόβλημα. Θεωρώ ότι αυτή είνα μια χρυσή ευκαιρία για τη «Μακεδονία"», πρόσθεσε η κ. Μιλοβάνοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ....

ΠΟΙΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ....


e-Διαφήμιση