Γι' αυτό γεννήθηκες ΕΛΛΗΝΑ !

Γι' αυτό γεννήθηκες ΕΛΛΗΝΑ !

AN...

AN...

Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ....


Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

14 Φεβ 2008

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - (Α)ΟΡΑΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

iraklis_amazona Column illusion  larnaka_w

ΑΟΡΑΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κάποιοι από εσάς, ίσως έχετε ακούσει, ότι τα μέρη που προσλάμβαναν ιδιαίτερη σημασία για τους αρχαίους Έλληνες, όπως οι ναοί, τα μαντεία, οι πόλεις και τα μνημεία, συνδέονται μεταξύ τους με γεωμετρικές σχέσεις. Σχηματίζουν δηλαδή διά­φορα νοερά γεωμετρικά σχήματα, όπως τρίγωνα, πολύγωνα και ομόκεντρους κύκλους, ενώ και οι αποστάσεις που έχουν μεταξύ τους είναι προϋπολογισμένες και συγκεκριμένες.

Όμως δεν μπορεί να μη μείνει έκπληκτος κάποιος συνειδητοποιώντας πόσο μεγάλη έκταση είχε πάρει το φαινόμενο αυτό, το οποίο ονομάζεται γεωμετρικός γεωδαιτικός τριγωνισμός. Στην πραγματικότητα μιλάμε για την ύπαρξη ενός γεωμετρικού γεωδαιτικού δικτύου!

· ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΣ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟΣ ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΟΣ

· ΜΑΝΤΕΙΑ

· ΑΚΡΟΠΟΛΗ

· ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

· ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

· ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;

· Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

· ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ

ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΣ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟΣ ΤΡΙΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ίσως κάποιος υποθέσει ότι πρόκειται για απλές συμπτώσεις και ότι είναι φυσικό να υπάρχουν τέτοιοι συσχετισμοί, εφόσον στην αρχαιότητα υπήρχαν πάρα πολλοί ιεροί τόποι και άλλα μέρη ιδιαίτερης σημασίας στον ελληνικό Χώρο. Πιθανόν μάλιστα να θεωρηθεί υπερβολικό το ότι οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει την αναλογική συσχέτιση τόσο πολλών κωδικών σημείων μεταξύ τους! Όμως αυτόματα έρχεται η απάντηση από τον Ήρωνα τον Αλεξανδρέα: "Η γεωδαισία ποιείται τας διαιρέσεις ου μόνον εις ισότητας αλλά και κατά λόγους και αναλογίας."

ʼλλωστε αποτελεί ένα φαινόμενο απίστευτα συχνό για να δεχτούμε ότι πρόκειται για απλές συμπτώσεις, ενώ η συγκεκριμένη εκδοχή αποκλείεται παντε­λώς, καθώς πολλοί αρχαίοι συγγραφείς είχαν αναφερθεί σε αυτό με σαφήνεια.

Όπως γνωρίζουμε από τη μυθολογία, συχνά κάποιοι θεοί ή θεϊκοί οιωνοί υποδείκνυαν στους Έλληνες τους γεωγραφικούς τόπους όπου έπρεπε να χτιστούν οι πόλεις και τα διάφορα οικοδομήματα. Ωστόσο ο Αριστοτέλης στα "Πολιτικά" του έγραφε: "Οι καθιερωμένοι οίκοι για τη λατρεία των θεών πρέπει να βρίσκονται όχι μόνο στην κατάλληλη θέση αλλά και στην ίδια, εκτός από εκείνους τη θέση των οποίων ορίζει ξεχωριστά ο Νόμος ή κάποιο μαντείο υπό την αιγίδα του μαντείου των Δελφών". Ακόμα: "Τα ιερά των αγροτικών περιοχών πρέπει να βρίσκονται συμμετρικά κατανεμημένα, άλλα αφιερωμένα σε θεούς και άλλα σε ήρωες." ("Πολιτικά", VII 1331α).

Ο Στράβων, πάλι, έγραψε ότι: "Όσοι ασχολούνται με τις θέσεις των διάφορων τόπων λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα των αστρονόμων και των γεωμετρών σχετικά με τα σχήματα, τα μεγέθη και τις αποστάσεις", ενώ ο Παυσανίας παρέδωσε ότι: "Ο δήμος του Μαραθώνα απέχει ίση απόσταση από την Αθήνα με την απόσταση της Καρύστου, που βρίσκεται στην Εύβοια, από την Αθήνα"("Αττικά" 32, 3), αναφορά που δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για το ότι όλοι αυτοί οι γεωμετρικοί συσχετισμοί ήταν επιμελώς προσχεδιασμένοι.

Στις αποστάσεις ανάμεσα στα ιερά μέρη χρησιμοποιούνται το στάδιο ως μονάδα μέτρησης, ο κωδικός αριθμός π, ο αριθμός φ της χρυσής τομής και διάφοροι λόγοι (στάδιο = 184,454 μέτρα, π = 3,14, φ = 1,618).

Το ίδιο φαινόμενο συναντάμε και σε άλλες χώρες του κόσμου. Στην Αγγλία υπάρχουν οι γραμμές ley, πάνω στις οποίες βρίσκονται κτισμένα πάρα πολλά μνημεία διάφορων εποχών. Κάποιοι τις θεωρούν γεωμαγνητικές γραμμές. Στη Γερμανία, από την άλλη μεριά, αρκετές πόλεις βρέθηκαν να ισαπέχουν ή να είναι παράδοξα ευθυγραμμισμένες μεταξύ τους, όπως συμβαίνει με τις πόλεις Νυρεμβέργη, Βισμπάντεν, Μάιντς, Βορμς, Σπάγιερ.

Διευκρινίζω ότι στη συνέχεια πρόκειται να αναφερθούν μόνο ορισμένα παραδείγματα. Οι συσχετισμοί που έχουν διαπιστωθεί είναι σχεδόν αναρίθμητοι!

Αρχίζουμε με μια αρκετά γνωστή περίπτωση. Πρόκειται για το ισοσκελές τρίγωνο που σχηματίζει η Ακρόπολη της Αθήνας με το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και το ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα, με απόσταση 242 στάδια. Η περιοχή της Αττικοβοιωτίας θεωρείται ιδιαίτερα συμμετρική. Μεταξύ άλλων, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και ένα μεγάλο "διαμάντι" που σχηματί­ζεται ανάμεσα στη Χαλκίδα, τη Θήβα, τον Κρομμύωνα, την Αφαία Αθηνά, τη Στειρίδα και το Αμφιάρειον.

aoratesback1

Κάντε κλικ στην εικόνα και παρατηρήστε τις ίσες αποστάσεις μεταξύ συγκεκριμένων τοποθεσιών (Χάρτης Αττικής και Βοιωτίας).

Αθήνα

Η Αθήνα ισαπέχει από τη Σπάρτη και τη Δήλο (800 στάδια) καθώς και από την Κνωσό και την Πέλλα (1.765 στά­δια). Αναλύοντας μάλιστα τους αριθμούς σε γράμματα, έχουμε ΑΘΗΝΑΙ + ΚΝΩΣΟΣ + ΠΕΛΛΑ = 1.765!

Η απόσταση Αθήνας-Σμύρνης είναι ίση με την απόσταση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης (1.620 στάδια = 1.000 φ), ενώ η απόσταση Αθήνας-Σπάρτης είναι 800 στάδια, ίση με την απόσταση Αθήνας-Δήλου.

Δήλος

Από το ιερό νησί της Δήλου ισαπέχουν: Αθήνα-Καρδάμυλα Χίου (800 στάδια), Κόρινθος-Μυτιλήνη (1.188 στάδια), Σμύρνη-Θήβα (1.080 στάδια), Σπάρτη-Πέργαμος (1.360 στάδια), Αργος-Μυκήνες (1.210 στάδια), Ιδαίον Αντρον-Τροφώνιο Μαντείο (1.296 στάδια), Ρέθυμνο-Δύκτινα-Κνωσός (1.256 στάδια), Ασκληπιείο Κω-Ασκληπιείο Επιδαύρου (1.020 στάδια) και ακόμη αρκετές περιοχές!

Ελευσίνα

Η Ελευσίνα ισαπέχει από Αθήνα-Μέγαρα (100 στάδια), Αμφιάρειο-Μαραθώνα (220 στάδια), Κόρινθο Σούνιο (330 στάδια), Πέλλα-Σμύρνη (1.700 στάδια), Ιδαίον Αντρον- Έφεσο (1.782 στάδια), Πέργαμο Μίλητο-Κνωσό (1.815 στάδια). Η απόσταση Ιωλκού-Ελευσίνας είναι 850 στάδια, όσο δηλαδή είναι και το άθροισμα των γραμμάτων της λέξης "Ε λ ε υ σ ί ς": Ε+Λ+Ε+Υ+Σ+Ι+Σ = 850!

Σπάρτη

Η Σπάρτη απέχει εξίσου από την Κνωσό και τη Δωδώνη (1.700 στάδια), από την Ιωλκό και τη Δήλο (1.375 στάδια) και από το Σούνιο και τους Δελφούς (850 στάδια).

Χαλκίδα

Η Χαλκίδα υπήρξε σημαντικότατο σημείο αναφοράς κατά την αρχαιότητα. Όπως διαπιστώνουμε, ισαπέχει από τη Θήβα και το Αμφιάρειο 162 στάδια (100 φ), ενώ από την Αθήνα και τα Μέγαρα 314 στάδια (100 π).

Πολλές χαρακτηριστικές νοητές ευθείες προεκτεινόμενες συναντούν σπουδαία ιερά ή λατρευτικά κέντρα της Ελλάδας. Έτσι, μια ευθεία ενώνει τη Χαλκίδα με τη Θήβα και την Ολυμπία, μια άλλη με το Αμφιάρειο και τη Δήλο, ενώ η ευθεία Χαλκίδας-Σουνίου προεκτεινόμενη συναντά την Κνωσό.

aorates2back

Από την Τροία, ισαπέχουν η Δήλος και η Ιωλκός, η Ολυμπία και η Δωδώνη, η Ιθάκη και τα ανάκτορα του Νέστορα.

ΜΑΝΤΕΙΑ

α) Μαντείο Δελφών

Ίση απόσταση από το μαντείο των Δελφών έχουν:

Αθήνα-Ολυμπία (660 στάδια), Πέλλα-Κέρκυρα (1.350 στάδια), Κνωσός-Έφεσος (2.288 στάδια), Ελευσίνα-Ιωλκός (550 στάδια), Ιδαίον Αντρον Κρήτης-Σμύρνη (2.198 στάδια) κ.ά. Αξιοσημείωτο είναι ότι το τρίγωνο Δελφοί-Ελευσίνα-Ιωλκός είναι ισοσκελές και το τρίγωνο Δελφοί-Ιδαίον Αντρον Σμύρνη είναι ισόπλευρο. Ακόμη, η απόσταση Δελφών-Δήλου είναι 1.460 στάδια, δηλαδή όσα ήταν σε αριθμό τα έτη που διήρκεσε το Μέγα Έτος ή Σωθική Περίοδος των Αιγυπτίων. Τέλος, η ευθεία που ορίζουν οι περιοχές Δελφοί-Χαλκίδα-Σμύρνη είναι παράλληλη προς τον ισημερινό!

β) Μαντείο Δωδώνης

Το αρχαιότερο μαντείο της Ελλάδας είναι το μαντείο της Δωδώνης. Όπως φαίνεται, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και από γεωδαιτικής άποψης. Βρίσκεται ευθυγραμμισμένο με το μαντείο των Δελφών, την Ακρόπολη των Αθηνών και τη Δήλο, ενώ παράλληλα ισαπέχει από Αθήνα-Σπάρτη (1.700 στάδια), Δελφούς-Ιωλκό (1.050 στάδια), Ολυμπία-Τροφώνιο Μαντείο (1.240 στάδια), Ανάκτορα Νέστορα-Ελευσίνα (1600 στάδια), Κνωσό- Μίλητο (3.300 στάδια).

Το ισοσκελές τρίγωνο που ορίζουν οι περιοχές Δωδώνη-Ανάκτορα Νέστορα-Ελευσίνα, με γωνία κορυφής 40°, ανήκει σε κανονικό εννιάγωνο. Το ισοσκελές τρίγωνο Δωδώνης-Ολυμπίας-Τροφωνίου Μαντείου ανήκει σε κανονικό δεκάγωνο, τα γεωμετρικά στοιχεία του οποίου προεκτεινόμενα συναντούν πόλεις όπως το Ίλιον (Τροία), η Σμύρνη, η Κνωσός, η Φαιστός, η Σπάρτη κ.ά. Το τρίγωνο Δωδώνης-Κνωσού-Μιλήτου ανήκει σε κανονικό δωδεκάγωνο με γωνία κορυφής 30°. Το τρίγωνο Δωδώνης-Δελφών-Ιωλκού είναι ισοσκελές και ανήκει σε κανονικό δωδεκάγωνο. Το τρίγωνο Δωδώνης-Αθήνας-Σπάρτης ανήκει σε κανονικό πολύγωνο με δεκατρείς πλευρές.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Όμως και η Ακρόπολη της Αθήνας έχει κατασκευαστεί με τρόπο ώστε όλα τα μνημεία μεταξύ τους να σχετίζονται με ομόκεντρους ή ίσους κύκλους, ισοσκελή τρίγωνα και ίσες αποστάσεις.

Ο Παρθενώνας, σύμβόλο της αρχαιοελληνικής ομορφιάς και της δημοκρατίας, περιέχει από κατασκευής έναν μαθηματικό κώδικα, η αποκρυπτογρά­φηση του οποίου φανερώνει τις αξίες του αρχαιοελληνικού πνεύματος.

ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Οι πυραμίδες της Αιγύπτου έχουν σχέση με ορισμένα κωδικά σημεία της αρχαίας Ελλάδας. Εκτός αυτού, οι αναλογίες των πυραμίδων της Αιγύπτου είναι ίδιες με τις αναλογίες που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες για το γεωμετρικό γεωδαιτικό τριγωνισμό του ελλαδικού χώρου, όπως επισημαίνει ο Δρ Θεοφάνης Μανιάς. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ένας από τους δύο λαούς επηρεάστηκε από τον άλλο: Είτε οι Αιγύπτιοι κατασκεύασαν τις πυραμίδες σύμφωνα με στοιχεία που δανείστηκαν από τον ελληνικό πολιτισμό είτε οι Έλληνες δημιούργησαν τη γλώσσα και την επιστήμη τους με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τις πυραμίδες! Ασφαλώς η πρώτη εκδοχή είναι πολύ πιο λογική και επιβεβαιώνει την άποψη ότι σε πολύ παλαιές εποχές υπήρξε ένας λαμπρός ελληνικός πολιτισμός με αναπτυγμένη επιστήμη...

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Όμως και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος φαίνεται ότι υπήρξε συνεχιστής της εφαρμογής του αρχαίου γεωδαιτικού νόμου. Οι πόλεις που ίδρυσε και στις οποίες έδωσε το όνομά του κτίστηκαν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές θέσεις. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και η Αλεξανδρέττα της Ισσού, πόλεις που ισαπέχουν από την Πέλλα 6.600 στάδια!

Ακόμη πιο εντυπωσιακό φαίνεται το ενδεχόμενο ο Αλέξανδρος να επέλεγε τα σημεία των μαχών βάσει γεωδαιτικών μεθόδων. Είναι πιθανό, για παράδειγμα, να προκλήθηκε σκόπιμα η μάχη στην Ισσό, καθώς ο μεγάλος στρατηλάτης εγκαταστάθηκε με το στρατό του στο συγκεκριμένο σημείο αναμένοντας την επίθεση του Δαρείου!

ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;

Επομένως οι ιεροί τόποι στην αρχαία Ελλάδα κατασκευάζονταν σε επιλεγμένες θέσεις βάσει σχεδίου! Ασφαλώς είναι άξιο απορίας το με ποιο τρόπο μπόρεσαν να κάνουν τόσο ακριβείς μετρήσεις και ποιος θέσπισε το "Νόμο" που όριζε την εφαρμογή συγκεκριμένων μεθόδων για την κατασκευή κωδικών σημείων.

Παρ' όλα αυτά, το μεγάλο ερώτημα που μας βασανίζει είναι το "γιατί". Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες εφάρμοζαν αυτό το σύστημα; Έχει επιπρόσθετη σημασία η σχέση που επιλεγόταν να υλοποιηθεί κάθε φορά ανάμεσα σε δύο κωδικά σημεία; Ασφαλώς και εδώ υπάρχει πρόσφορο έδαφος για υποθέσεις...

Μήπως κάποιο είδος γήινης ενέργειας φόρτιζε τα σημεία αυτά; Επρόκειτο ίσως για μια καθαρά συμβολική πράξη, που ενοποιούσε τα διάφορα ιερά μέρη και εξασφάλιζε την αρμονία του σύμπαντος, ή συνέβαινε κάτι άλλο; Το πιθανότερο είναι τελικά η απάντηση να χάθηκε μαζί με το "Νόμο" που ρύθμιζε τις λεπτομέρειες της γεωμετρικής γεωδαισίας στον ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Η ελληνική γλώσσα είναι η τελειότερη που έχει δημιουργηθεί στα χρονικά της ανθρώπινης ιστορίας. Πρόκειται για μια γλώσσα που έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει άμεση σχέση με τη μαθηματική γλώσσα και να περικλείει μια "αφανή αρμονία". Όπως έγραψε ο Ιάμβλιχος στα "Θεολογούμενα της αριθμητικής" ("Περί δεκάδος" 64-15,20): "Ακόμα η δεκάδα γεννά τον (αριθμό) 55, ο οποίος περιέχει θαυμαστά κάλλη. Εάν δε υπολογίσεις τα ψηφία της λέξης 'εν' (σ.σ.: ένα) σε αριθμούς, βρίσκεις άθροισμα 55".

Οι πρόγονοί μας δεν χρησιμοποιούσαν ψηφία αλλά τα γράμματα της αλφαβήτου τονισμένα ως σύμβολα αριθμών (π.χ. α΄=1, β΄=2 κ.ο.κ.). Όπως είδαμε προηγουμένως, με αυτό τον τρόπο οι λέξεις μπορούν να αναλυθούν σε αριθμούς σχημα­τίζοντας τους "λεξαρίθμους". Έτσι καθετί προσλάμβανε ξεχωριστή σημασία μέσα από έναν συνδυασμό μαθηματικών και ονομάτων. Για παράδειγμα, ο αριθμός της χρυσής τομής προκύπτει από τους λόγους ΑΠΟΛΛΩΝ : ΑΡΤΕΜΙΣ, ΕΣΤΙΑ: ΗΛΙΟΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ : ΖΕΥΣ.

Η άποψη ότι η ελληνική γλώσσα είναι ινδοευρωπαϊκής προέλευσης θεωρείται λανθασμένη, καθώς υπήρχε ανέκαθεν στον ελλαδικό χώρο, εξελισσόμενη με την πάροδο των αιώνων. Η αρχική, πρωτοελληνική γλώσσα διαφοροποιήθηκε με την εξάπλωση των Αιγαίων σε άλλες περιοχές πέρα από τη μητροπολιτική Ελλάδα, και μάλιστα σε περιοχές που βρίσκονται πολύ πιο μακριά από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Ο Γ. Γεωργαλάς αναφέρει την ύπαρξη μεγάλης ομοιότητας λέξεων της αρχαίας ελληνικής με αντίστοιχες στη γλώσσα των ιθαγενών στα νησιά Χαβάη αλλά και στη γλώσσα των ιθαγενών Κετσούα στις Περουβιανές Ανδεις!

Πιο συγκεκριμένα, το 1987 εκδόθηκε ένα Βιβλίο του Γερμανού ερευνητή Ν. Josephson, όπου υπάρχουν συγκριτικοί πίνακες 808 ελληνικών λέξεων με την αντιστοιχία τους στην πολυνησιακή γλώσσα. Όπως πιστεύει ο Josephson, n ελληνική γλώσσα επηρέασε την πολυνησιακή γύρω στο 950 π.Χ., όταν ορισμένες ομάδες Ελλήνων εποίκισαν τα νησιά του Ειρηνικού. Οι λέξεις "αετός", "μελωδία" και "λαός", για παράδειγμα, προφέρονται αντίστοιχα "αέτ", "μέλε" και "λαούη" στην πολυνησιακή γλώσσα!

Από την άλλη μεριά, ο Enrico Mattievich συνέγραψε ένα βιβλίο στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει την ύπαρξη αρκετών κοινών λέξεων ανάμεσα στις γλώσσες των αρχαίων Ελλήνων και των ιθαγενών Κετσούα. Ενδεικτικά, η λέξη "ρήμα" αντιστοιχεί στο "ρίμα" των Κετσούα, που σημαίνει λόγος, ενώ όταν οι Κετσούα θέλουν να πουν "πύργος", προφέρουν "πίρκα".

ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ

Επιστρέφοντας στον ελλαδικό χώρο, αναφέρουμε την ύπαρξη ορισμένων επιγραφών που αποδεικνύουν την αρχαιότητα της ελληνικής γλώσσας.

Στο Δισπηλιό της Καστοριάς βρέθηκε μια ξύλινη ενεπίγραφη πινακίδα με ελληνικά στοιχεία που, σύμφωνα με τη ραδιοχρονολόγηση, θεωρείται 7.250 ετών! Από την άλλη μεριά, στις Βόρειες Σποράδες και συγκεκριμένα στη Σπηλιά του Κύκλωπα (έρημη νησίδα Γιούρα της Αλοννήσου) βρέθηκε μια επιγραφή από τον έφορο αρχαιοτήτων Α. Σάμψων. Πρόκειται για ακόμα ένα καταπληκτικό εύρημα, που κλονίζει την άποψη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την αρχαιότητα της γραφής! Επάνω σε ένα θραύσμα (όστρακο) ενός αγγείου είναι χαραγμένα ορισμένα σύμβολα γραφής που μοιάζουν με τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, το οποίο θεωρούνταν ότι δημιουργήθηκε γύρω στο 800 π.Χ. Ωστόσο, σύμφωνα με τη μέθοδο της στρωματογραφίας, το εύρημα χρoνολογείται γύρω στα 5000-4500 π.Χ.!

Τα νεότερα αυτά στοιχεία, σε συνδυασμό με: α) την ανακάλυψη των γραμμικών γραφών Α' και B' στην Κρήτη από τον Α. Evans το 1947 και την αποκρυπτογράφηση της γραμμικής B' το 1952 και β) την ανακάλυψη του δίσκου της Φαιστού με έντυπο εικονογραφικό σύστημα γραφής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό αλφάβητο είναι το αρχαιότερο του κόσμου και όχι το φοινικικό, όπως πιστευόταν στο παρελθόν!

Ωστόσο αυτό που αποδεικνύεται πράγματι ασύλληπτο είναι το γεγονός ότι το ελληνικό αλφάβητο κρύβει μια μυστική επίκληση! Εάν πάρουμε τα γράμματά του και τα θέσουμε στη σειρά, ως δια μαγείας εμφανίζεται μια αρχαία προσευχή που εξυμνεί το Φως και την Ψυχή! Έχουμε, λοιπόν:

"Αλ φα, βη τα Γα! Αμα δε Ελ, τα εψ ιλών. Στη ίγμα, (ίνα) ζη τα, η τα, θη τα Ιώτα κατά παλλάν Δα. (Ινα) μη νυξ η, ο μικρόν (εστί) πυρός δε ίγμα ταφή εψ ιλών, φυ (οι) Ψυχή, ο μέγα (εστί)!"

Η μετάφραση έχει ως εξής:

"Νοητέ ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη Γη! Κι εσύ, ήλιε ορατέ, ρίξε τις ακτίνες σου στον πηλό που ψήνεται. Ας γίνει ένα καταστάλαγμα για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη. Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν, και κινδυνεύσει να χαθεί το καταστάλαγμα της φωτιάς μέσα στην αναβράζουσα λάσπη, κι ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο, το σημαντικότερο όλων!"

Τη μυστική αυτή επίκληση μαθαίνουμε να κάνουμε όλοι ασυνείδητα από την ώρα που μαθαίνουμε το ελληνικό αλφάβητο! Επίσης έρευνες δείξανε πως οι μελέτη της αρχαιοελληνικής γλώσσας, διευρύνει τον νου! Δεν είναι τυχαίο, που σε έρευνα Αμερικανών για την τεχνητή νοημοσύνη, διαπιστώσανε πως για να επικοινωνήσουν δύο υπολογιστές μεταξύ τους και να έχουν μία λογική συζήτηση, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν την αρχαία Ελληνική γλώσσα και μόνο! Τελευταία καταμέτρηση μάλιστα έδειξε πως η Ελληνική γλώσσα συν της αρχαιοελληνικής, περιέχει πάνω από 6.000.000(!) λέξεις και πολλές που ακόμα δεν γνωρίζουμε ενώ π.χ. η Αγγλική φτάνει μόλις τις 40000. Τελικά πόσα ακόμη μυστικά μπορεί να κρύβει η ελληνική γλώσσα; Πολύ περισσότερα από όσα πιστεύουμε και σίγουρα ακόμα περισσότερα από όσα μπορεί να χωρέσουν στις σελίδες ενός αφιερώματος. Όπως θα διαπιστώσατε, η Ελληνική ιστορία συνδέεται με πράγματα -ανεξήγητα και μη- που πολύ από εσάς δεν φανταζόσασταν καν. Ίσως θα έπρεπε να ασχολούμαστε περισσότερο με την ιστορία μας και να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας, διότι η χώρα μας και η ιστορία μας, είναι από μόνη της μια πηγή μυστηρίου και ανεξήγητων γεγονότων και ανυπέρβλητης γνώσης. Ίσως θα πρέπει επίσης να σκεφτούμε πως κάποιοι εσκεμμένα δε θα άφηναν τον Ελληνικό λαό να αποκτήσει ξανά αυτές τις γνώσεις, ώστε να γίνει και πάλι υπόδειγμα πολιτισμού και να κυριαρχήσει ανά τον κόσμο. Τέλος, μπορεί πολλοί απλά να φοβούνται να ψάξουν βαθύτερα το νόημα της Ελληνικής Ιστορίας και γλώσσας, φοβούμενοι του τι θα ανακαλύψουν συνδυάζοντας όσα γνωρίζουν για την ιστορία και τη θρησκεία μας. Ίσως με αυτόν τον τρόπο ανακαλύψουμε κάτι διαφορετικό για την προέλευση μας ή ποιος ξέρει τι άλλο... Αυτό ίσως φοβίζει μερικούς, ενώ θα έπρεπε να τους ενθουσιάζει η ιδέα ότι μόνο μέσα από τα μυστικά και τη γνώση του ένδοξου παρελθόντος μας, θα μάθουμε τις απαντήσεις για τα πραγματικά μεγάλα ερωτήματα που μας βασανίζουν, όπως αν ήμαστε μόνοι σε αυτό το σύμπαν, ή ποιο τελικά είναι το νόημα της ζωής; Και ποιος ξέρει τι άλλο έπεται στη συνέχεια...

Ιστοσελίδες για την Ιστορία (κ.ά. ελληνικά θέματα)

ΕΛΛΑΔΑ

http://www.mfa.gr

Υπουργείο Εξωτερικών Η επίσημη σελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

http://www.mfa.gr/greek/the_ministry/historical_archive/

Υπουργείο Εξωτερικών. Πληροφορίες για τα ιστορικά αρχεία του Υπουργείου (Αγγλικά)

http://www.spark.net.gr/hanc

Εθνικό Συμβούλιο Ελληνισμού

www.spark.net.gr/hanc

Εθνικό Συμβούλιο Ελληνισμού

http://www.hellenic-cosmos.gr/

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

www.elia.org.gr

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο. Για διάσωση & μελέτη του αρχειακού υλικού του 19ου και του 20ού αιώνα

www.snell.gr

Σπουδαστήρι Νέου Ελληνισμού

http://www.eie.gr/

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. (Ινστιτούτο Βυζαντινών Ερευνών & Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών. Εκδόσεις, μορφωτικές εκδηλώσεις και χρήση της Βιβλιοθήκης K. Θ. Δημαρά)

http://www.geocities.com/porta_aurea/ellinikotita.html

Ελληνικότητα Ρωμιοσύνη. Ιστοσελίδα για την ελληνική ταυτότητα

http://www.geocities.com/ellhnopsyxos

Ελληνόψυχος. Τόπος αφιερωμένος στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό

http://www.greece.org/genocide/quotes/

Η Ελληνική Γενοκτονία Ιστορικά ντοκουμέντα, φωτογραφίες

http://makedonia.4t.com

Ελληνική Μακεδονία Δικτυακός τόπος με σχόλια για την Μακεδονία και σύνδεσμοι

www.hyper.gr/ems/

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Έρευνες, συλλογές για τη Μακεδονία

http://www.geocities.com/northepirus/

Ήπειρος, Γη των Ηρώων και των Πολεμαρχών.ναφορά στο βόρειο-ηπειρωτικό ζήτημα και στον Αλβανικό εξτρεμισμό

http://thesaurus.duth.gr/hellenic.html

Βάση δεδομένων του Θρακικού Ηλεκτρονικού Θησαυρού

http://www.freehellenes.org/main.html

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αφιερωμένο στον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, την Ελληνική Πατρώα Θρησκεία και την Ελληνική Ιστορία

http://www.geocities.com/pontos1923/inde

Ένδοξος Πόντος. Σελίδες αφιερωμένες στους Έλληνες Πόντιους, τη διατήρηση και η διάδοση της Ποντιακής παράδοσης

http://www.trapezounta.com/

Πόντιοι

http://www.pontos.gr/el/history.htm

H Ιστορία του Πόντου από την αρχαιότητα

http://www.pontos.org

Πόντος. Ιστοσελίδα αφιερωμένη στον Πόντο

http://www.ahepa.gr

ΑΧΕΠΑ Αμερικανο - ελληνική εκπαιδευτική προοδευτική οργάνωση

http://www.sae.gr/

Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού

http://www.gspa.gr/yddka/stitle01.idc?k1=001016

Απόδημος Ελληνισμός Έλληνες εξωτερικού

http://Yourope.GR

Ηλεκτρονική πύλη της απόδημης νεολαίας από την Ευρώπη

http://www.greeksunited.com

Ένωση Ελλήνων. Σκοπός του site είναι φέρει τους Έλληνες όλου του κόσμου κοντά

ΙΣΤΟΡΙΑ (Γενικά)

http://www-adm.pdx.edu/user/sinq/greekciv/war/history.html

Ελληνική ιστορία

http://www.hellenichistory.gr/

Η ελληνική ιστορία από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

http://www.sansimera.gr/

Σαν Σήμερα. Το ελληνικό αλμανάκ στο διαδίκτυο. Όλες οι ιστορικές στιγμές, με μικρά, μεγάλα και περίεργα γεγονότα, που σημάδεψαν το παρελθόν μας

http://www.e-history.gr

Η Ελληνική ιστορία. Μια προσπάθεια του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

http://web.otenet.gr/aski/

Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας. Συγκέντρωση & αξιοποίηση αρχειακού & έντυπου υλικού, για την ιστορία σύγχρονων κοινωνικών & πολιτικών κινημάτων στην Ελλάδα

http://www.bydesignwebsights.com/ellashistory/

Η πραγματική Ιστορία της Ελλάδας, από την προϊστορία μέχρι την νεότερη ιστορία

http://www.ask-me.gr

Ερωτήσεις για την Ελληνική Ιστορία

http://www.diktyo21.gr

Δίκτυο 21. Μελέτη, ενημέρωση, διάλογος για τα μακροχρόνια εθνικά ζητήματα

http://www.hellenism.net

Δίκτυο του Ελληνισμού. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Ελλάδα & τους Έλληνες

http://www.geocities.com/aeolis.geo/

Αιολίς. Θέματα από την ελληνική ιστορία

http://users.hol.gr/~kokkonis/courses/wwi/

Σύγχρονη Ευρωπαϊκή & Ελληνική Ιστορία. 19ος - 20ος αιώνας, Βαλκανικοί πόλεμοι, Α΄ και Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος, Γερμανική Κατοχή, Αντίσταση και Εμφύλιος Πόλεμος

http://www.edia.gr/index2.htm

Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων. Συγκέντρωση, διάσωση & αξιοποίηση του ιστορικού υλικού της περιόδου 1940-1974

www.weblab.gr/prisma/prisma40/thema40/thema40.htm

Λέξεις και φράσεις που άφησαν ιστορία

http://clubs.pathfinder.gr/poihsis/

Περί Ποιητικής & Ιστορίας. Χρήσιμα ιστορικά και ποιητικά αρχεία

http://www.geocities.com/greekcurrency/

Το Ελληνικό Χαρτονόμισμα

http://www.epirus.com/ibe/

Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών (I.B.E). Επιστημονικό - πολιτιστικό κέντρο έρευνας και προβολής του Βορειοηπειρωτικού χώρου

www.anistor.co.hol.gr/greek/index.htm

"Ανιστόρητον". Διαδικτυακό περιοδικό ιστορίας & αρχαιολογίας

http://www.historein.gr

Historein - Ιστορείν. Διεθνές ετήσιο ακαδημαϊκό περιοδικό της Εταιρείας Μελέτης της Ιστοριογραφίας & Θεωρίας της Ιστορίας (ΕΜΙΘΙ)

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ & ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

http://members.fortunecity.com/fstav1

Κωνσταντινούπολη. Η ιστορία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας

http://www.geocities.com/porta_aurea/proti_alosi.html

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204

http://www.parliament.gr/paligenesia/

Τα Αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας (Βουλή των Ελλήνων). Αρχειακά τεκμήρια για την Επανάσταση του 1821 σε ηλεκτρονική μορφή, εικόνες χειρογράφων

http://www.haef.gr/chilias/greek/gre/his

Επανάσταση του 1821. Πληροφορίες για τους ήρωες του 1821 (Ανδρούτσος, Διάκος, Καποδίστριας, Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης, Μαυρογένους, Παπαφλέσσας, Υψηλάντης κ.ά.), από τα παιδιά του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών

http://www.edc.uoc.gr/worksweb/2694/defa

Η συγκρότηση του ελληνικού κράτους 1821-1841. Καταγραφή της Ελληνικής ιστορίας από το 1821 έως και το 1841

http://www.parliament.gr/1821/

1821 - 2001. Έκθεση της Βουλής των Ελλήνων, για τα 180 χρόνια από την επανάσταση

http://www.makriyannis.gr/

Κείμενα, χάρτες και στοιχεία του Μακρυγιάννη

http://www.compulink.gr/makriyannis/

Μακρυγιάννης. Τα Απομνημονεύματα, τα Οράματα & Θάματα του Μακρυγιάννη

http://www.geocities.com/the1821revolution/

Καλλιέργεια της Πατρίδος. Συμβουλές από το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

http://www.simotas.org/site/index.php?option=
com_weblinks&task=view&Itemid=4&catid=69&id=61

Η Ελλάδα των Βαλκανικών πολέμων

http://www.army.gr/html/GR_Army/dieuthin

Ιερός Λόχος (1942 - 1945). Πρόδρομος των Ελληνικών Μονάδων Καταδρομών

http://www.venizelos-foundation.gr/

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος"

http://www.mea.gr/

Ναπολέων Ζέρβας. Το μουσείου εθνικής αντιστάσεως "Ναπολέων Ζέρβας" (Αθήνα)

http://groups.yahoo.com/group/
wehrmacht_atrocities_in_greece/

Ωμότητες που διέπραξε η Βέρμαχτ στην Ελλάδα το 1941-1944

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

http://library.thinkquest.org/10805/greece.html

Πληροφορίες για την Αρχαία Ελλάδα

http://www.archaeometry.gr/

Η Αρχαιομετρία στην Ελλάδα. Επιστήμη & τεχνολογίες στην αρχαιολογία του ευρύτερου Ελληνισμού

http://www.hellenismos.gr/

Ελλήνων τόποι - hellenismos.gr Σελίδα των εθνικών. Ναοί, βωμοί, σπήλαια, και σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι ... δυστυχώς διαθέσιμα μόνο για τις περιοχές : Θράκη , Ιόνιοι νήσοι , Πόντος , Μεσόγειος ( δυτική )

www.pbs.org/empires/thegreeks/

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός από ένα σπουδαίο αμερικάνικο site

http://www.ekivolos.gr/

Εκηβόλος. Κείμενα για όλες τις πτυχές του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. (Αθηναϊκό πολίτευμα, Αθηναϊκή δημοκρατία, Αρχαία Σπάρτη, Εμείς και οι αρχαίοι, Πολιτιστική προσφορά του αρχαίου Ελληνικού κόσμου κλπ.)

http://www.ancientgreece.com

Αρχαία Ελλάδα. Ιστορία, μυθολογία, τέχνη, πολιτισμός και αρχιτεκτονική

http://www.mikrosapoplous.gr/thucy/

Θουκυδίδου Ιστορία. Αρχαία ελληνικά κείμενα

http://www2.fhw.gr/projects/bouleuterion

Βουλευτήριον. Ο θεσμός του βουλευτηρίου στην Αρχαία Ελλάδα

http://www.ancientgr.com

Η Άγνωστη Ελληνική Ιστορία

http://www.sikyon.com

Αρχαίες Ελληνικές Πόλεις

http://www.spartans.gr

Αρχαία Σπάρτη. Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ζωής των αρχαίων Σπαρτιατών

http://www.angelfire.com/stars4/eternalsparta/index.html

Αιώνια Σπάρτη. Ιστοσελίδα ηθικής & ιστορικής αποκατάστασης των Σπαρτιατών

http://www2.forthnet.gr/presocratics/

Προσωκρατικοί Φιλόσοφοι. Η ίδρυση της Ιωνικής σχολής της Μιλήτου, ήταν η αρχή της προσωκρατικής σκέψης & της φιλοσοφικής σκέψης στον αρχαίο ελληνικό κόσμο

http://www.angelfire.com/ut2/athens5thcentury/

Η Αθήνα του 5ου Αιώνα π.Χ. Τα σημαντικότερα γεγονότα & έργα της εποχής

http://www.indiana.edu/~kglowack/athens/

Η Αρχαία Πόλη της Αθήνας. Πληροφορίες, φωτογραφίες, μνημεία κ.ά.

http://www.macedonian-heritage.gr

Η Κληρονομιά της Μακεδονίας. Πληροφορίες για την ιστορία της Μακεδονίας & το Μέγα Αλέξανδρο

http://makedonia.cc.ece.ntua.gr

H Γοητεία της Ιστορίας της Μακεδονίας & η προέλευση του ονόματός της

http://www.damon.gr/marmara/

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Η ιστορία τους & οι απόψεις Ελλάδας, Βρετανίας, Βρετανικού Μουσείου κλπ. γι' αυτά

http://www.tmth.edu.gr/databases/texnologoi/ndx.html

Αρχαίοι Έλληνες τεχνολόγοι (βιογραφικά στοιχεία)

http://www.tlg.uci.edu/

Thesaurus Linguae Graecae (University of California, Irvine). Βιβλιογραφικός οδηγός & πληροφορίες για πρόσβαση σε ψηφιοποιημένα κείμενα από τον Όμηρο ως το 1453 (Αγγλικά)

http://www.arxaiologia.gr

Αρχαιολογία & Τέχνες. Διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού "Αρχαιολογία και Τέχνες"

ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

http://www.am.idx.gr

Αρχαία Ελληνική Μυθολογία. Ελληνικοί μύθοι, δωδεκάθεο

http://www.mythologia.8m.com/grmenu.htm

Πληροφορίες για την αρχαία Ελληνική Μυθολογία & τον πολιτισμό

http://www.geocities.com/Athens/Troy/1664/contents.html

Ετυμολογικό λεξικό της κλασικής μυθολογίας

http://www.mythweb.com/odyssey/index.html

Ιστός του μύθου. Η Ελληνική Μυθολογία στα Αγγλικά

http://www.pantheon.org/mythica/areas

ENCYCLOPEDIA MYTHICA. Πληροφορίες για μυθολογικά πρόσωπα απ' όλο τον κόσμο

http://users.hol.gr/~olybia/

Οι Έλληνες. Οι μύθοι των Ελλήνων. Τι σημαίνουν οι 12 άθλοι του Ηρακλή

http://www.atlantida.gr

Ατλαντίδα, το μυστήριο της χαμένης ηπείρου

http://www.mythologia.8m.com/trojanwarho

Τρωικός πόλεμος. Ελληνική Μυθολογία

http://www.addgr.com/wine/dionysus/

Διόνυσος. Οίνος.  Αναφορές αρχαίων Ελλήνων μυθογράφων

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

http://www.historychannel.com/tdih.html

Συνέβη σαν σήμερα, με την εγκυρότητα του History Channel

http://www.euratlas.com

Ιστορικός Άτλαντας. Η Ευρώπη κάθε αιώνα από 1 έως 2000 μ.X.

http://users.hol.gr/~kokkonis/

Σύγχρονη Ευρωπαϊκή & Ελληνική Ιστορία

http://www.nikosklitsikas.gr/

Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία & Πολιτική. Βιβλία, μελέτες, έρευνες για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία και πολιτική από τον ιστορικό-αρχαιολόγο Νίκο Κλειτσίκα.

http://147.102.81.161/kypros/

Η Ιστορία της Κύπρου με Εικόνες. Εικόνες από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα

http://www.eoka.tk

EOKA. Οι αγωνιστές της & πληροφορίες για την περίοδο 1955-59

ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ

http://www.in.gr/books/arxaia/ari8moi.htm#metrhma

Το Αρχαίο Ελληνικό ημερολόγιο

http://www.philistor.net/

Προσέγγιση της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας, της Εθνογραφίας και της Γλώσσας

http://www.fotoart.gr/ISTORIA/onephotoon

fotoart.gr: Μια φωτογραφία, μια ιστορία. Χαρακτηριστικές στιγμές από την ιστορία

http://www.historyforkids.org

History for Kids. Ιστοσελίδα με παρουσίαση των αρχαίων πολιτισμών

http://www.atlantida.gr

Η Ατλαντίδα. Ιστοσελίδα αφιερωμένη για το θρύλο για τη χαμένη Ατλαντίδα

http://www.geocities.com/ancienthellas

H Ιστορία Των Ανθρώπων, πριν 100.000 Χρόνια

http://www.webcorp.com/sounds/index.htm

Αρχεία ήχου & φωνών ιστορικών προσώπων

http://ancienthistory.about.com/library/bl/
bl_maps_europe_greece.htm

Πολλοί και ενδιαφέροντες ιστορικοί χάρτες της Ελλάδας

http://www.hellasarmy.gr/anagsim.htm

Οι ελληνικές σημαίες της περιόδου 1453-1821

http://s700.uminho.pt/europa.html

Κάνετε κλικ σε μια από τις σημαίες των κρατών της Ευρώπης και δείτε σελίδες σχετικές με το κράτος που επιλέξατε

http://www.nationalgeographic.com/infocentral/
fact/geosup.html

Σελίδα από το National Geography με ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία

http://www.cliffie.nosc.mil/

Δείτε όλες του κόσμου τις σημαίες

http://www.atlasgeo.net/flags/Eindex.htm

Σημαίες (κινούμενες) όλων των χωρών του κόσμου

http://www.thenationalanthems.com/

Εθνικοί Ύμνοι. Site με midi εθνικούς ύμνους & σημαίες από 193 χώρες

http://www.emulateme.com/anthems/index.htm

Οι εθνικοί ύμνοι όλων των χωρών του κόσμου (& πληροφορίες για κάθε χώρα)

http://www.solatino.gr

Πληροφορίες για τις σχέσεις των Ελλήνων & των κατοίκων Λατινικής Αμερικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ....

ΠΟΙΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ....


e-Διαφήμιση