Γι' αυτό γεννήθηκες ΕΛΛΗΝΑ !

Γι' αυτό γεννήθηκες ΕΛΛΗΝΑ !

AN...

AN...

Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ....


Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

24 Νοε 2008

ΣΦΗΝΕΣ…..

"Η ζωή είναι μια κενή ιστορία, γεμάτη βουή και μανία, διηγημένη από έναν  τρελό..." (Σαίξπηρ).

Ακολουθεί  απόδειξη του θεωρήματος!...

arxhgos_top_left arxhgos_top_right

ΣΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΦΗΝΑΚΙΑ

Και από εκεί που το Ταμείο ήταν μείον (και για την παραμικρή αύξηση στους εργαζομένους), το Κράτος θα στηρίξει, λένε, με 28 δις ευρώ τις Τράπεζες, και μάλιστα το πιθανότερο είναι δίχως όρους («αν συνεχίσετε την ίδια άπληστη πολιτική και ξανακινδυνέψετε, πάλι εδώ είμαστε»!). Τη στιγμή μάλιστα που με 9 δις το Κράτος (στο αποκορύφωμα της κρίσης) θα μπορούσε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών όλων των ελληνικών τραπεζών και τον έλεγχό τους. Αλλά αυτά δεν γίνονται στην «ελεύθερη οικονομία» (κομμουνιστές θα γίνουμε;!), όπου το μάρμαρο το πληρώνουν πάντα αυτοί που δεν φταίνε! Αυτοί που φταίνε παίρνουν και μπόνους!

Το παράξενο είναι ότι πολλοί τραπεζίτες αρνήθηκαν αυτή τη δωρεάν βοήθεια! Λέτε να νοιώθουν τύψεις για τα υψηλά επιτόκια, για τα πανωτόκια, για τις κατασχέσεις, και για τα υπερκέρδη; Βλέπετε, «σύντροφοι», υπάρχουν και καλοί καπιτα-ληστές! Δεν σφάζουν τα πρόβατα που αρμέγουν! (Δεν πρόλαβα να «χαρώ» και ανέβασαν τα επιτόκια, ενώ παγκοσμίως πέφτουν!).

Ο ανεκδιήγητος Πλανητάρχης Τζορτζ Μπους, στην πρόσφατη συνάντηση των G 20 για την παγκόσμια οικονομική κρίση, συνέχισε να υπερασπίζεται το μοντέλο της απόλυτα ελεύθερης οικονομίας, η οποία προφανώς θα ρυθμίζεται με θεϊκές παρεμβάσεις!

Μια Ισλανδία, που χτυπήθηκε άγρια από την οικονομική κρίση και ζήτησε βοήθεια την οποία δεν πήρε, τι να γίνεται άραγε; Δε βαριέστε… Θα ασχολούμαστε τώρα με 200.000 Εσκιμώους; Αν έχουν πρόβλημα ας ξαναρχίσουν να κυνηγάνε φώκιες!

Χρειάζεται ιδιαίτερη ανικανότητα για να κάνεις ελλειμματική μια κρατική μονοπωλιακή επιχείρηση, όπως η ΔΕΗ! Χρειάζεται ιδιαίτερο θράσος για να συνδέεις τα τιμολόγιά της με ρήτρα πετρελαίου, όταν η τιμή του ανεβαίνει, και να επιβάλλεις νέες αυξήσεις όταν αυτή πέφτει! Χρειάζεται ιδιαίτερη αναισθησία να κανονίζεις αύξηση του ήδη υπέρογκου μισθού σου και να μοιράζεις μπόνους σε συνεργάτες σου, όταν η επιχείρηση που αναλαμβάνεις έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα! Αθανασόπουλε, παραιτήσου, εδώ και τώρα! (Θα μου πείτε, το επόμενο κομματόσκυλο που θα αναλάβει θα είναι καλύτερο;! Όλοι «πατριώτες» Έλληνες είμαστε, όλοι φωνάζουμε: «να μην ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία»!).

Ποιος λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά; Ο διευθυντής του ΟΠΑΠ παίρνει (ανέφερε «έγκριτος» δημοσιογράφος) 300.000 ευρώ τον μήνα! (Ακόμη βουίζουν τα’ αυτιά μου, ακόμη αδυνατώ να το πιστέψω!). «Όσο υπάρχουν χρήματα, ποτέ δεν θα είναι αρκετά για όλους»!

Πρωτοφανές: παραιτήθηκαν και οι δύο εισαγγελείς της υπόθεσης Βατοπαιδίου, όχι μόνο από την υπόθεση αλλά και από την υπηρεσία τους! Φαντάζεται κανείς τι είδαν στον φάκελο και τι πιέσεις υπέθεσαν ότι θα ακολουθούσαν! Τους έφυγε η ν-Εφραιμ-ιά!

Και συνεχίζουν να σκάνε ανάλογες σκανδαλώδεις περιπτώσεις παντού στη χώρα. «Αφήστε χίλια Βατοπαίδια να ανθήσουν»! Στο μεταξύ, οι πνευματικοί ηγέτες της χώρας έπαιξαν 20 εκατομμύρια ευρώ στο Χρηματιστήριο, κερδίζοντας, μέσα σε μερικές μέρες, 2 εκατομμύρια! Καλή η μεταθανάτια σωτηρία, αλλά μέχρι τότε κάπως πρέπει να ζήσουν κι αυτοί, βρε αδερφέ!

Εξεταστική ή προανακριτική, θα πάμε σε πρόωρες εκλογές και θα παραγραφούν τα αδικήματα, ή δεν θα πάμε και θα εκδικαστούν, κλπ., κλπ! Να με τι ασχολούνται οι 300 εκπρόσωποι του Έθνους: να λύνουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν! (Ή μάλλον να τα κουκουλώνουν! Γιατί, δεν περιμένετε βέβαια να καταδικαστεί κάποιος «υπεύθυνος»;!).

Όπως ένα μεγάλο μέρος της Αστυνομίας ασχολείται με τη φύλαξη των διαφόρων μεγαλόσχημων, έτσι και ένα μεγάλο μέρος της Δικαιοσύνης ασχολείται με τις παρανομίες και τα σκάνδαλα των πολιτικών. Πού να μένει χρόνος για τους υπόλοιπους! Η νεοφεουδαρχία καλά κρατεί! (Με τη «δημοκρατική» συναίνεση του λαού αυτή τη φορά!).

Ο σχετικός νομικός όρος των προσφυγών πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα, πρέπει να γίνει «κατά παντός ανευθύνου»!

Ο Ρουσόπουλος (με θράσος τότε….) σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με πιθανή παραίτησή του, είχε απαντήσει: «Βλέπετε να είμαι κολλημένος σε κάποια καρέκλα»;! Άρα, όλοι εμείς, επί τόσες εβδομάδες, χρειαζόμασταν οφθαλμίατρο! Εκείνο που σίγουρα είδαμε πάντως ήταν το αλαζονικό, παγερό, και ειρωνικό στυλ του ανθρώπου της Εξουσίας, που γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθεί…

Τι κρίμα, ένας απλός «γιος ταχυδρόμου», με άνεργη γυναίκα, με τόσα δάνεια στην πλάτη, να βρεθεί εκτός Κυβέρνησης! Πώς θα τα βγάλουν τώρα πέρα, μόνο με έναν απλό βουλευτικό μισθό των 9.000 ευρώ;! Να σας πω την αλήθεια, εγώ τη λυπάμαι την οικογένεια Ρουσόπουλου! Αφήστε που απάντησε στους κακεντρεχείς καχύποπτους: τα ακίνητα αποκτήθηκαν από την εικοσαετή εργασία του ιδίου και της συζύγου του! (Τώρα γιατί αποκτήθηκαν αφού πρώτα μπήκε στην πολιτική, αυτό είναι… άλλου παπά Ευαγγέλιο!).

Ακούστηκε ότι τα φώτα της δημοσιότητας εστιάζονται στον (τύποις) «καθαρό» Ρουσόπουλο, για να τη γλυτώσουν οι Δούκας και Μπασιάκος που υπέγραψαν τις επαίσχυντες αγοραπωλησίες του Βατοπαιδίου! Λέτε;! Δεν το πιστεύω! Γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα;!

Μεσούσης της οικονομικής κρίσεως και της χρόνιας αφραγκίας, οι 300 εθνοσωτήρες ψήφισαν πάλι αύξηση του βουλευτικού τους μισθού! Αυτό θα πει κοινωνική αλληλεγγύη!

Ο Γιωργάκης μίλησε για «σουηδικό μοντέλο», ο Σημίτης για «φινλανδικό μοντέλο»… Μάταιες ασκήσεις επί χάρτου κουφιοκεφαλάκηδων πολιτικών! Επειδή δεν είμαστε χαζοσκανδιναβοί (για να επενδύουμε στο μέλλον), το μόνο μοντέλο που μπορούμε να έχουμε είναι το ελληνικό: «κορόιδεψε για να φας και κλέψε για να έχεις»!

Σκέφτομαι πόσο ικανότατοι ηγέτες αποδεικνύονται οι Ιεράρχες: επί σειρά ετών κατάφεραν να κρατήσουν αλώβητη και να αυξήσουν την εκκλησιαστική περιουσία, να μην πληρώνουν φόρους, να πληρώνεται ο κλήρος από τον κρατικό κορβανά, να κάνουν επικερδείς μπίζνες… Μήπως, αντί να γίνει ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, θα πρέπει να γίνουμε θεοκρατικό καθεστώς τύπου Ιράν, μπας και δούμε άσπρη μέρα;!

Βουλή των Εφήβων: πηγαίνουν εκεί τα παιδιά, μιλάνε και τους τα χώνουν, οι 300 Πατέρες χειροκροτούν θερμά «τη φρεσκάδα και την ειλικρίνειά τους», και ύστερα συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια! Μήπως πρέπει κάποτε να σταματήσει όλο αυτό το «δημοκρατικό θέατρο»;!

Συνεχίζουν τις… εθνικιστικές προσπάθειες οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής, παρ’ όλου που η μετάβασή της στον ιδιωτικό τομέα γίνεται με τους καλύτερους δυνατούς όρους γι’ αυτούς, προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις και απεργίες!… Άντε παιδιά, θα είναι οι τελευταίες σας!… Με τόσο βρισίδι που φάγατε όλα αυτά τα χρόνια, από τους χιλιάδες ταλαιπωρημένους επιβάτες, θα βουίζουν τα αυτιά σας για χρόνια (εφ’ όσον δεν ίδρωναν!).

Διότι όλα έχουν διαστραφεί: Ο συνδικαλισμός (οι αγώνες της εργατικής τάξης εναντίον του κεφαλαίου), έγινε συντεχνιασμός (ο εκβιασμός μιας επαγγελματικής τάξης προς ολόκληρη την κοινωνία). Η πάλη των τάξεων έγινε… ζάλη των τάξεων! Όλοι περιφερόμαστε, ζαβλακωμένοι, πάνω σε ένα πλοίο που σκαμπανεβάζει, έτοιμο να φουντάρει, ψάχνοντας για ναυαγοσωστικές λέμβους! (Και συνεχίζουν να μας λένε ότι πρόκειται για… γερό δημοκρατικό σκαρί!).

Συνταξιούχος διαμαρτυρόταν επειδή το Ταμείο του δεν του πληρώνει πλέον το Βιάγκρα! Άσε μας ρε παππού, εδώ δεν μου πληρώνουν το Μααλόξ για τη γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση! Όσο πήδηξες πήδηξες! Στο εξής θα μας πηδάνε για τα καλά όλους!

Πάλι σταματούν οι φαρμακοποιοί να δίνουν φάρμακα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, με τη διαδικασία του ποσοστού συμμετοχής τους, επειδή το Κράτος τους χρωστάει εκατομμύρια ευρώ, εδώ και έξι μήνες (ενώ προβλέπεται εξόφληση κάθε 45 μέρες)! Στο εξής, οι ασφαλισμένοι θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους και ύστερα θα στήνονται επί ώρες στις ουρές του Ταμείου τους και των Τραπεζών για να τα πάρουν πίσω! Αυτό θα πει «επανίδρυση του Κράτους»!

Το ξαναρωτάω: δεν υπάρχει σε αυτή τη χώρα ΕΝΑΣ εισαγγελέας για να τα βάλει με την πολιτική μαφία που μας καταδυναστεύει;! Στην Ιταλία κάποιοι δικαστικοί τα έβαλαν με τη Μαφία, εν γνώσει τους για τους κινδύνους, και το πλήρωσαν με τη ζωή τους! Εδώ τι φοβούνται; Σε δημοκρατία δεν ζούμε; Ή μήπως όχι;!…

Έχω ένα μαρκαδοράκι δεκαετίας και βάλε, που γράφει λες και το αγόρασα χθες. Πάνω του είναι τυπωμένο made in Japan. Αν έλεγε made in Greece δεν θα είχε κρατήσει ούτε μια εβδομάδα! Αλλά θα μου πείτε, «Γιαπωνέζοι θα γίνουμε;»! Εξ άλλου, εμείς δώσαμε στον κόσμο το φως του πολιτισμού! (Και γι’ αυτό προφανώς θα πρέπει να μας πληρώνουν εφ’ όρου ζωής οι άλλοι τον λογαριασμό του ηλεκτρικού!).

Μάλλον οι Ρεπουμπλικανοί ΗΠΑνθρωποι είχαν αποφασίσει να χάσουν αυτές τις εκλογές, δεν εξηγείται διαφορετικά η επιλογή του γηραιού και λίγου Μακέην, ο οποίος επί πλέον πάσχει από καρκίνο. Πόσοι τρομοκρατήθηκαν από το ενδεχόμενο να πεθάνει ο Πρόεδρος και να βρεθεί ξαφνικά στο τιμόνι της χώρας η ανεκδιήγητη Σάρα Πέϊλιν! Πάντως, με τον Ομπάμα θα αλλάξουν τα πράγματα, εγώ είμαι σίγουρος γι’ αυτό! Η Αυτοκρατορία θα δεχτεί αμαχητί να γίνει επαρχία! (Αλλά ξέχασα, θα τον σκοτώσουν και τα γεγονότα θα αρχίσουν να τρέχουν ραγδαία υπέρ ημών! Το είπε ο τελευταίος Προφήτης της… Ορθολοξίας, ο Δημοσθένης Λιακόπουλος!).

Αποχώρησε ο Ντέμης από την προεδρία της ΑΕΚ, επειδή δεν μπόρεσε, λέει, να αλλάξει τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά των οπαδών της! Άλλος ένας που απέτυχε (μετά από τον Χριστό και τον Μαρξ) να αλλάξει τον Κόσμο!… Απογοητευτικό!…

Τώρα πλέον υπάρχει και επιστημονική τεκμηρίωση της σχέσης γάμου-ευφυΐας: έρευνες στη Βρετανία απέδειξαν ότι οι ανύπαντρες γυναίκες είναι πιο ευφυείς από τις παντρεμένες! (Τα αποτελέσματα για τους άντρες αναμένονται!).

Μετά από τον υιό-του-πατρός-Μεταξόπουλου («λέγε με και Νουρέγιεφ»), που έκανε ανελέητη και ειρωνική κριτική στους παίκτες του «So you think you can dance», επανήλθε ο κακιασμένος μουσικός παραγωγός Μουρατίδης («λέγε με και Μότσαρτ») στο «X-Factor», ενώ έκανε την παρθενική του εμφάνιση και κάποιος (εξ ίσου κακός) Θεοφάνους «από την Κύπρον». Εντάξει, σε αυτές τις εκπομπές πηγαίνουν και παίκτες-ψώνια, αλλά η μοχθηρία ορισμένων ανθρώπων θα με εμποδίζει πάντα να πιστέψω στην ύπαρξη ενός καλού Θεού! (Εφ’ όσον μας έκανε «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσή του», μάλλον ίδιος μ’ εμάς είναι!).

Σε μια από τις «Ζούγκλες» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου έφυγε έξαλλος επειδή διαφωνούσε με τον «φασίστα» Άδωνη Γεωργιάδη, κατόπιν ο Νίκος Ανεβλαβής, με μια άκρως επιθετική και προσβλητική συμπεριφορά, ανάγκασε τον «φασίστα» να αποχωρήσει και να του κάνει μήνυση… Γεια σας λεβέντες «δημοκράτες» μου!…

Σχετικά με την εκπομπή της Ευγενίας Μανωλίδου, «Η ώρα της αλήθειας» (όσο πιο πολύ ξεβρακώνεσαι τόσο πιο πολύ πληρώνεσαι!), θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: Αγαπητέ Άδωνη, η εκπομπή αυτή της συζύγου σου έχει καμία σχέση με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, τα οποία θερμά υπερασπίζεσαι σε κάθε ευκαιρία;! Αγαπητή Ευγενία, πώς η εκπομπή αυτή θα προωθήσει το μουσικό σου έργο (όπως ανέφερες σε συνέντευξη); Θα δει ο άλλος την εκπομπή και θα πει, «ρε συ, καλή παρουσιάστρια αυτή η Μανωλίδου, ας πάρω και κανένα CD της»;! Πολλών τα κόκκαλα θα τρίζουν!…

Ο μέγας κλασικός συνθέτης Νίκος Καρβέλας («λέγε με και Μπετόβεν»), απαγόρευσε στη Τζίνα Αλεξανδράτου να τραγουδάει την περίφημη άριά του «Στη Χονολουλού»! Δάσκαλε, η υψίφωνος Μονσεράτ Καμπαγιέ έχει την άδειά σου να τη λέει;!

(Και με την ευκαιρία: το ζεύγος Καρβέλα-Πάνια, που έπληττε ένα βράδυ κι έκανε βόλτες με το τζιπ στην Αθήνα, αποφάσισε να παίξει το «κλέφτες κι αστυνόμοι» με την Αστυνομία. Όταν το παιχνίδι χόντρυνε και τους συνέλαβαν, φρικάρισαν και βγήκαν στον Τριανταφυλλόπουλο να καταγγείλουν το αστυνομοκρατούμενο ελληνικό Κράτος! Άλλη μια μεγάλη πρωτιά του Μάκη! Να υποθέσω ότι θα ακολουθήσει σχετικό «βιωματικό» τραγούδι του μεγάλου συνθέτη; «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»!).

Η πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση χτύπησε και τον Τζέημς Μποντ: ο τελευταίος ηθοποιός που τον ενσαρκώνει μοιάζει με Ρώσο!

Με το καλημέρα χάλασε ο υπερεπιταχυντής, στο CERN της Γενεύης (όχι που θα άφηνε ο Θεός να ανακαλύψουμε το σχέδιό του!). Αναβάλλεται για μερικούς μήνες η δημιουργία της μαύρης τρύπας που θα εξαφάνιζε τη Γη… Αδημονώ για την επισκευή και την επαναλειτουργία της μηχανής που ενδέχεται να μας απαλλάξει απ’ όλα μας τα προβλήματα, δηλαδή από τους εαυτούς μας!…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ....

ΠΟΙΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ....


e-Διαφήμιση