Γι' αυτό γεννήθηκες ΕΛΛΗΝΑ !

Γι' αυτό γεννήθηκες ΕΛΛΗΝΑ !

AN...

AN...

Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ....


Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

20 Οκτ 2008

ΑΕΙ - ΣΙΧΤΗΡ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

Τελικά η ιστορία διδάσκει ότι δεν διδασκόμαστε τίποτε από αυτήν.....

Ψάχνω βαθειά μέσα στο μυαλό μου, να βρώ έστω και μία μόνο φορά, που οι Αμερικάνοι στάθηκαν στο πλευρό μας και με την στάση τους ικανοποίησαν το περί δικαίου των Ελλήνων αίσθημα. Μην ματαιοπονούμε όμως. Ούτε μία φορά οι πέραν του Ατλαντικού αλιγάτορες δεν συμπαραστάθηκαν στα δίκαιά μας.... Το ένα φτύσιμο πίσω από το άλλο.... Εκείνο που πλέον είναι χαραγμένο μέσα μου, και ίσως υπάρχει στην συνείδηση όλων των Ελλήνων, ως τουλάχιστον εύλογη απορία, είναι γιατί εξακολουθούμε να θεωρούμε τους Αμερικάνους ως σύμμαχους. Εγώ σαν γνήσιος Έλληνας, θερμός μεσόγειος εραστής, γνωρίζω πολύ καλά ότι εάν η "γκόμενα" σε φτύνει, την φτύνεις και εσύ και πάς γι' άλλα...... Γιατί αυτή η εμμονή των εκάστοτε κυβερνώντων να παίρνουν εύσημα από τους Αμερικάνους...... Μήπως τους χρωστάνε κάτι;....... Πως γίνεται ένας ολόκληρος λαός να κοιμάται όρθιος και να μην θέτει ως ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση σε αυτούς που του ζητάνε την ψήφο του, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.... Καμαρώστε λοιπόν όλοι, τα αποτελέσματα ΟΧΙ ΤΟΥ ΒΑΘΥΤΑΤΟΥ ΥΠΝΟΥ..... αλλά της ΒΑΘΥΤΑΤΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ των υπευθύνων..... Και φυσικά δεν είναι μόνον η συνενοχή των υπευθύνων αλλά και Η ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ ΑΝΟΧΗ των άμεσα ενδιαφερόμενων, δηλωδή ΟΛΩΝ υμών, που ως αποβλακωθέντες χάσκακες ασελγούμε επί του ιδίου μας του πρωκτού κατά τις εκάστοτε εκλογικές διαδικασίες....

Γνωρίζω πολύ καλά ότι ο Ελληνικός λαός είναι από την φύσιν του ευσεβής και θεοφοβούμενος.... Έχοντας μίαν ιδιαίτερη επαφή με τα "θεία" ευρίσκεται συνεχώς γονυπετής και εφάπτων τας παλάμας του επί του εδάφους, διαρκώς προσεύχεται.... Οι Αμερικάνοι όμως που δεν είναι ευσεβείς, μας υποβάλλουν καθημερινώς εις ότι αυτή η στάσις προαιρείται..... Ας προσέχαμε.....assets_LARGE_t_420_1792972

Απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια που υπογράφεται από την πρεσβευτή Μιλοβάνοβιτς και έχει παραλήπτες το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας NSC, τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ και το αμερικανικό Γενικό Επιτελείο με αντικείμενο «φόρμουλα» για την διπλή ονομασία περιλαμβάνει το μυστικό σχέδιο των Αμερικανών, αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής».

«Θα τα περάσουμε όλα σιωπηλά»

Ο κατάλογος παραληπτών και το γεγονός ότι έχει οριστεί να μην αποχαρακτηριστεί πριν παρέλθει δεκαετία (29/7/2018) αποκαλύπτουν τη σημασία που δίνει η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση στο κλείσιμο του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, με τρόπο που να ικανοποιούνται όμως βασικές επιδιώξεις της σκοπιανής πλευράς.

Το περιεχόμενο των αμερικανικών εισηγήσεων, που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αποτέλεσαν τον κορμό της πρότασης Νίμιτς, διαμορφώθηκε ύστερα από διαβουλεύσεις που είχε στα Σκόπια η Αμερικανίδα πρεσβευτής Μιλοβάνοβιτς, παρουσία και του βοηθού υπουργού Εξωτερικών Κ. Χιλ, με τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι και τον πρόεδρο Τσερβενκόφσκι στις 25 και 27 Ιουλίου.

Εκεί ερρίφθη ο κύβος για το «Βόρεια Μακεδονία», για τον περιορισμό του εύρους χρήσης της νέας ονομασίας αλλά και για τη σιωπηρή μέσω κειμένων του ΟΗΕ (που δεν υπόκεινται στην έγκριση της Ελλάδας) αναγνώριση «μακεδονικής εθνικότητας και γλώσσας». Ακολουθούν τα κρίσιμα και αποκαλυπτικά αποσπάσματα του απόρρητου τηλεγραφήματος.

Ολόκληρο το ντοκουμέντο του στημένου παιχνιδιού από τις ΗΠΑ

«Θέμα: Μακεδονία/ Ελλάδα: Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για να επιλυθεί η διαφορά της ονομασίας»

«Στοιχεία μιας συμφωνίας»

«Ταξινόμηση-χαρακτηρισμός (Classified): Τόμας Νάβρατιλ»

«Η Πρεσβεία των Σκοπίων θεωρεί ότι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θα «καθαρίσει» τον δρόμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η μακεδονική κυβέρνηση θα μπορούσε τελικά να αποδεχθεί τους κάτωθι όρους:

ΟΝΟΜΑ: «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» - «Republic of Northern Μacedonia» (Or Republic of North Macedonia)

ΕΥΡΟΣ: Σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και στις διμερείς σχέσεις με κάθε χώρα που δεν επιθυμεί να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα. (Αν και δεν το έχουμε συζητήσει ρητά, πιθανώς οι διεθνείς συμφωνίες -international agreements - θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο, με τις πολυμερείς να χρησιμοποιούν το νέο όνομα και τις διμερείς να έχουν την ευχέρεια επιλογής).

Η Μακεδονία θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομά της όταν αναφέρεται στην ίδια, στα διαβατήρια, στις ετικέτες παραγωγής (product labels), στα Μίντια κλπ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Η γλώσσα και η εθνικότητα (nationality) θα καλούνται Μακεδονική (Macedonian) αλλά αυτό θα μπορούσε να διευθετηθεί σιωπηλώς, πιθανώς ως επισυναπτόμενο Παράρτημα σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ή σε μερικά άλλα εσωτερικά έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών, που δεν υπόκειται στην ελληνική εξέταση/ έγκριση. Η τελική διαπραγματευτική γραμμή (bottom line) είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται διασφαλίσεις ότι η γλώσσα, η εθνικότητα κλπ. θα συνεχίσουν να αποκαλούνται Μακεδονική και όχι "Βορειομακεδονική"».

Ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι θα εκφράσει αντιρρήσεις σε πτυχές αυτού του πακέτου.

Θέλει τον επιθετικό προσδιορισμό να μπει σε παρένθεση.

Θέλει η αναγνώριση της Μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας να είναι ρητή, παρά σιωπηρή.

Θα ήθελε να περιορίσει τη χρήση της νέας ονομασίας, στους διεθνείς οργανισμούς που ήδη χρησιμοποιείται το FΥRΟΜ.

Για τη διμερή χρήση θα ήθελε τα Ηνωμένα Εθνη απλώς να επικυρώσουν, παρά να ενθαρρύνουν ή να συστήσουν τη χρήση του νέου ονόματος. Ομοίως θα επιζητούσε τον περιορισμό της χρήσης του νέου ονόματος και στις διεθνείς συμφωνίες.

Ωστόσο προβλέπουμε ότι στο τέλος θα αποφάσιζε να υποχωρήσει σε αυτά τα θέματα, εάν έτσι εξασφαλίσει συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση έχει θέσει στο προεκλογικό πρόγραμμά του τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και θα επιμείνει στην εκπλήρωση αυτής της σημαίνουσας δημόσιας δέσμευσης. Μια συμφωνία τον Σεπτέμβριο θα επέτρεπε να βρεθεί χρόνος για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και την έγκριση ψηφίσματος του ΣΑ του ΟΗΕ πριν από τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC/NATO) τον Δεκέμβριο.

25 Ιουλίου. Πρεσβευτής Μιλοβάνοβιτς - πρωθυπουργός Γκρούεφσκι.

...Ο Γκρούεφσκι παρενέβη ρωτώντας εάν μπορούμε εμείς να λύσουμε το θέμα της ονομασίας.

Η πρεσβευτής απάντησε ότι είμαστε προετοιμασμένοι να βοηθήσουμε τη Μακεδονία στο θέμα αυτό και προτρέπουμε οι συνομιλίες να επικεντρωθούν μόνο στα σημεία-λλειδιά (key areas), της ονομασίας και της χρήσης, χωρίς συνυπολογισμό των άλλων διμερών ζητημάτων.

Ο Γκρούεφσκι εξέφρασε την άποψή του ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μη λύσει το πρόβλημα και επομένως αποφάσισε να ανοίξει και αλλά θέματα (π.χ. εθνικά μακεδόνες στην Ελλάδα).

Ο Γκρούεφσκι καλωσόρισε τον νέο κύκλο συνομιλιών με τον Νίμιτς στα μέσα Αυγούστου και είναι προετοιμασμένος να αποδεχθεί την πρόταση του Νίμιτς για συνάντηση μεταξύ του Γκρούεφσκι, του Καραμανλή και της ΥΠΕΞ κ. Ράις εάν οι συνομιλίες του Αυγούστου προχωρήσουν καλά.

Εκλογική... πρόβλεψη
Ο Γκρούεφσκι κατέστησε γνωστή την εκτίμησή του ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει πρόθεση να λύσει το πρόβλημα.

Επεσήμανε ότι αναμένει εκλογές στην Ελλάδα [πρόωρες βουλευτικές στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου (η πρεσβεία της Αθήνας θεωρεί απίθανες τις πρόωρες εκλογές) τοπικές εκλογές τον Απρίλιο και ευρωεκλογές τον Ιούνιο] και παρέθεσε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου ως απόδειξη για την έλλειψη πρόθεσης για λύση.

Ο Γκρούεφσκι επισήμανε ότι η στάση του Καραμανλή σκλήρυνε από πέρυσι τον Οκτώβριο. Δεν αναζητεί πλέον την εξεύρεση μιας ονομασίας για να αντικαταστήσει το FYROM, ο Καραμανλής τώρα αναζητεί να διευρύνει το εύρος για όλες τις χρήσεις και να περιορίσει τη μακεδονική ταυτότητα, ιστορία και τη χρήση τοπωνυμίων.

Ο Γκρούεφσκι έκανε μνεία σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση που είχε παραγγείλει το VMRO όπου έδειξε ότι μόνο το 13% των μακεδόνων θα μπορούσαν να δεχθούν το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Ωστόσο εάν υπήρχε μια πρόταση, για χρήση ενός ονόματος σαν αυτού, με το νέο συνθετικό να είναι εντός παρένθεσης για να χρησιμοποιηθεί όπου ισχύει τώρα το FYROM και αναγνωρισθεί ότι η εθνικότητα και η γλώσσα θα αποκαλούνται Μακεδονικές, ο Γκρούεφσκι εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κοινή γνώμη θα υποστήριζε αυτή (την πρόταση) σε ένα δημοψήφισμα...

Οι ιδέες ήταν τελικά της Ράις

Η απόρρητη αμερικανική διπλωματική αλληλογραφία, την οποία αποκαλύπτει το «Εθνος της Κυριακής», αφήνει πλήρως εκτεθειμένο τον Μ. Νίμιτς, ακυρώνοντας τον ρόλο του ως υποτιθέμενου «ουδέτερου» μεσολαβητή, καθώς εμφανίζεται να υποβάλλει τον Οκτώβριο υπό μορφή συμβιβαστικού σχεδίου το πλαίσιο λύσης, το οποίο είχε εισηγηθεί μυστικά ήδη από τις 29 Ιουλίου η αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια.

Εκτεθειμένοι όμως είναι και όσοι αφενός στις επαφές που είχαν με τον κ. Νίμιτς και κυρίως με τους Αμερικανούς δεν μπόρεσαν να μαντέψουν το «στημένο παιχνίδι», καθώς και όσοι εκπέμποντας λάθος μηνύματα σχεδόν νομιμοποίησαν και εξωράισαν το «αμερικανοσκοπιανής» έμπνευσης πακέτο, προβάλλοντας το «Βόρεια Μακεδονία» και υποβαθμίζοντας ταυτοχρόνως τη μορφή της διπλής ονομασίας και τη σιωπηρώς... πανηγυρική αναγνώριση «μακεδονικής ταυτότητας».

Ονομα... λάστιχο
Το αμερικανικό σχέδιο της 29ης Ιουλίου προέβλεπε την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», εισάγοντας όμως μορφή διπλής ονομασίας, καθώς το νέο όνομα υποχρεωτικώς θα εφαρμοζόταν μόνο σε διεθνείς οργανισμούς και ενδεχομένως σε πολυμερείς συμφωνίες, και στις διμερείς σχέσεις θα αφηνόταν στη διακριτική ευχέρεια των χωρών ποιο όνομα θα χρησιμοποιούν (σ.σ.: αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα χρησιμοποιείται «από όλα τα κράτη τα οποία δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν το συνταγματικό όνομα», διατύπωση η οποία παραπέμπει μόνο στην... Ελλάδα, πιθανόν και στην Κύπρο, καθώς καμία άλλη χώρα αυτοβούλως δεν θα αμφισβητήσει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού).

Οι Αμερικανοί εκτός του θέματος της διπλής ονομασίας απέδιδαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ικανοποίηση της βασικής διεκδίκησης των Σκοπίων για «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αμερικανική πλευρά εισηγείται κατόπιν ιδέας που εμφανίζεται να έχει ρίξει στο τραπέζι ο Μ. Τσερβενκόφσκι ότι η «μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα» θα κατοχυρωθεί σιωπηρώς μέσω Παραρτήματος στο ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ που δεν υπόκειται σε έγκριση της Ελλάδας (κάτι που υιοθέτησε πλήρως ο κ. Νίμιτς στην πρότασή του).

Αποκαλυπτικό είναι επίσης το απόσπασμα του τηλεγραφήματος όπου η αμερικανική πλευρά εξηγεί ότι μπορεί να εκφραστούν αντιρρήσεις από τον κ. Γκρούεφσκι (να απαιτεί το συνθετικό να μπει εντός παρενθέσεως, χρήση της νέας ονομασίας στο πλαίσιο που σήμερα χρησιμοποιείται το FYROM, και ρητή, όχι σιωπηρή, αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικότητας), αλλά τελικώς «θα αποφάσιζε να υποχωρήσει σε αυτά τα θέματα, εάν έτσι εξασφάλιζε συμφωνία».

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μάλιστα, προκειμένου να ρίξει την ευθύνη για τη στασιμότητα στην Αθήνα, προέβλεψε ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα στο διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου (εκτίμηση την οποία δεν συμμερίζεται η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα), ενώ αναφέρει στους Αμερικανούς ότι υπήρξε σκλήρυνση του Κ. Καραμανλή από πέρυσι, καθώς «δεν αναζητεί πλέον μια ονομασία για να αντικαταστήσει το FYROM, αλλά επιδιώκει να επεκτείνει το εύρος σε όλες τις χρήσεις και να περιορίσει τη μακεδονική ταυτότητα, ιστορία και τη χρήση τοπωνυμίων».

Σημαντική για την Ελλάδα και τους μελλοντικούς χειρισμούς της είναι η αποκάλυψη των μύχιων σκέψεων της σκοπιανής ηγεσίας για τους «Αιγαιάτες Μακεδόνες».

Ο πρόεδρος Τσερβενκόφσκι αποκαλύπτει ότι το θέμα των «Αιγαιατών», των αποζημιώσεων των περιουσιών τους και της ελεύθερης πρόσβασής τους στην Ελλάδα θα λυθεί μόνο αφού βρεθεί λύση και η «Μακεδονία» ενταχθεί στην ΕΕ.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί επίσης η παρότρυνση της αμερικανικής πλευράς προς τον κ. Γκρούεφσκι, την οποία συμμερίζεται πλήρως και ο πρόεδρος της χώρας, ότι θα πρέπει η διαδικασία να επικεντρωθεί μόνο στα «σημεία-κλειδιά, το όνομα και το εύρος χρήσης», ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας, μια και τα άλλα ζητήματα θα ρυθμίζονταν σιωπηρώς με τρόπο ώστε να «σωθούν τα προσχήματα» για την Ελλάδα (σύμφωνα με τον κ. Τσερβενκόφσκι...).

Δημιουργεί προβληματισμό πάντως ότι στη διάρκεια του Αυγούστου και μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου η ίδια διατύπωση είχε υιοθετηθεί και από την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, προκαλώντας τότε πολλά ερωτηματικά, καθώς ακόμη και η κ. Μπακογιάννη δήλωνε ότι το μόνο αντικείμενο διαπραγμάτευσης είναι το «όνομα και το εύρος», ενώ η επίσημη ελληνική θέση ήταν ότι δεν υφίσταται θέμα συζήτησης περί εύρους χρήσης, μια και η Αθήνα επιζητεί όνομα erga omnes.

Το χρονοδιάγραμμα της Ουάσιγκτον

Η σημερινή αποκάλυψη αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πιθανότατα αυτήν την εβδομάδα οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ θα επιδώσουν τις απαντήσεις τους στον κ. Νίμιτς.

Η αμερικανική πλευρά μάλιστα έχει προγραμματίσει και το χρονοδιάγραμμα για τη λύση, προβλέποντας ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στον Σεπτέμβριο, η οποία θα επικυρωνόταν σε συνάντηση των κ. Καραμανλή και Γκρούεφσκι, παρουσία της Κοντολίζα Ράις, ώστε να υπήρχε επαρκής χρόνος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στα Σκόπια μέχρι τον Δεκέμβριο, και στη συνέχεια να αποφασιζόταν η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Παρότι το χρονοδιάγραμμα των ΗΠΑ και του κ. Νίμιτς δεν εξελίχθηκε όπως είχε σχεδιασθεί, θεωρητικά υπάρχουν ακόμη περιθώρια για την υλοποίησή του, πολύ περισσότερο που καμία πλευρά δεν έχει απορρίψει μέχρι στιγμής το πακέτο Νίμιτς.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
nmeletis@pegasus.gr 

ΠΗΓΗ : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8334&pubid=1738591

Άραγε τους θυμάστε αυτούς;..............

Ο Θεόδ. Κολοκοτρώνης με στολή ταγματάρχη

Ο Θεόδ. Κολοκοτρώνης με στολή ταγματάρχη

 

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ

 

Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης

clip_image002ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

clip_image002[4]ΝΙΚΗΤΑΡΑΣclip_image001ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ

photo27
ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

photo1

photo6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ....

ΠΟΙΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ....


e-Διαφήμιση