Γι' αυτό γεννήθηκες ΕΛΛΗΝΑ !

Γι' αυτό γεννήθηκες ΕΛΛΗΝΑ !

AN...

AN...

Η ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΘΕΝ....


Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

9 Μαρ 2008

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

 

ΕΙΝΑΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΑΥΤΗ ΕΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ

ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ
ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;;..

 

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΙΜΙΤΣ ΜΑΘΙΟΥ-ΣΟΥ ΒΡΗΚΑ ΛΥΣΗ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΝΙΜΙΤΣ ΜΑΘΙΟΥ-ΣΟΥ ΒΡΗΚΑ ΛΥΣΗ...
ΡΙΧΤΗ ΣΤΟ ....ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

 

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΙΔΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΛΟΓΥΡΑ ΜΑΣ..

Ξυπνάτε γιατί μας φάγανε!
ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπάιδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία -και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:
-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
-Σελί δα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».
Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης.Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.
Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας,όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!
Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!
Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerivefiliki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος,Ηρόδοτος,Ιπποκράτης,Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.
Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία...
Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ - Νίκος Χειλαδάκης
Σάββατο, 1 Μάρτιος 2008 "Άνω Μακεδονία" και ανιστόρητοι<http://hellenicrevenge.blogspot.com/2008/03/blog-post_01.html>
Παρακάτω παραθέτω *τέσσερα διαφορετικά αποσπάσματα* *για την Ανω Μακεδονία για τους* *κρετίνους που υποστηρίζουν την διπλή ή σύνθετη ονομασία *για το γειτονικό κράτος, έστω και με την ονομασία "Ανω Μακεδονία":
*ΑΝΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΖΙΖ...*
Απόσπασμα από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία<http://http//www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=88712024,1813272,15872152>
*Ανιστόρητος ο όρος «Ανω Μακεδονία», που προτείνουμε για το όνομα των Σκοπίων. *
Γιατί από τον Ηρόδοτο ώς τον Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο, Ανω Μακεδονία θεωρούσαν τη ΒΔ Μακεδονία (σημερινή Δυτική και μέρος εκτός ελληνικών συνόρων), σύμφωνα με την αρχαιολόγο Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη.
Ήθελαν να διαχωρίσουν «ως άνω την ορεινή και υψηλή (σε υψόμετρο) Μακεδονία από την κάτω-πεδινή και παραθαλάσσια.
Υπήρξε η αφετηρία και το ορμητήριο των Μακεδόνων, η αρχέγονη πατρίδα, απ' εδώ κατέβηκαν προς τον Ολυμπο και ίδρυσαν το κράτος των Αιγών και προς την κεντρική Ελλάδα (Δρυπίδα-Δωωρίδα) και την Πελοπόννησο και ονομάστηκαν Δωριείς».
*«Οι Σκοπιανοί και οι φίλα προσκείμενοί τους γνωρίζουν την ιστορία και διεκδικούν. Εμείς γνωρίζουμε;»* αναρωτιέται δικαίως η αρχαιολόγος. --------------------------------
-*Από πού κι ως πού "Άνω Μακεδονία" τα Σκόπια;*
Απόσπασμα από την εφημερίδα ΛΑΟΣ<http://www.laosver.gr/news/comments/15513.html>
Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται ότι προτίθεται να δεχθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η ελληνική πλευρά για την ονομασία των Σκοπίων, είναι και το "Άνω Μακεδονία".
*Θα αποτελέσει όμως μεγάλο λάθος να συζητήσουμε αυτή την πρόταση, γιατί η "Άνω Μακεδονία" ιστορικά δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή των Σκοπίων. *
Η καρδιά της "Άνω Μακεδονίας" ήταν το Άργος Ορεστικό έξω από την Καστοριά και εκτεινόταν βόρεια το πολύ μέχρι το Μοναστήρι, λίγο πιο πάνω από τη Φλώρινα (Λυγκιστίς).
Αυτή η περιοχή θεωρείται και η *κοιτίδα των αρχαίων Μακεδόνων.*
Στην "Κάτω Μακεδονία" οι Μακεδόνες εγκαταστάθηκαν αργότερα, αναζητώντας πιο εύφορα μέρη, "καρδιά" δε της περιοχής αυτής ήταν η Ημαθία, περιοχή μεταξύ Αλιάκμονα και Λουδία αναφέρουν οι αρχαίοι συγγραφείς.
Επομένως, *πού κολλάει η ονομασία "Άνω Μακεδονία" για τα Σκόπια; *
Ακόμη και αν μια πολύ μικρή περιοχή κάτω από το Μοναστήρι περιλαμβάνεται σήμερα στο κράτος αυτό, δεν μπορεί αυτή να δώσει το όνομα "Άνω Μακεδονία" σ' όλο το κράτος και να πλαστογραφηθεί για άλλη μια φορά η ιστορία.
Ιστορία του Νομού Γρεβενών
Απόσπασμα από τη νομαρχία Γρεβενών<http://www.grevena.gr/site/modules/tinycontent/index.php?id=2>
Στην αρχαιότητα η Άνω Μακεδονία, την οποία οι ιστορικοί διέκριναν από την πεδινή και παραθαλάσσια Κάτω Μακεδονία, περιελάμβανε τους σημερινούς νομούς Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας.
Το διαμέρισμα της Ελιμείας ή Ελιμιώτιδος, με βόρεια σύνορα την Ορεστίδα και την Εορδαία, κατείχε το νοτιότερο τμήμα της άνω Μακεδονίας, δεξιά και αριστερά του μέσου ρου του Αλιάκμονα, με τις πεδιάδες και τις κοιλάδες που σχηματίζει αυτός.
Σύμφωνα με όσα δέχονται νεότεροι ερευνητές, η Ελιμιώτιδα απλωνόταν στη σημερινή περιφέρεια των Νομών Γρεβενών και Κοζάνης.
Πρωτεύουσά της ήταν η Ελίμεια και άλλη σημαντική πόλη η Αιανή.
Γι' αυτήν αντλούμε πληροφορίες από συγγράμματα του Ηρόδοτου, του Θουκυδίδη ,του Ξενοφώντα, του Στράβωνα, του Τίτιου Λίβιου και του Αρριανού.
Η άλλη σπουδαία χώρα, η Ορεστίς ή Ορεστίο είχε πρωτεύουσά της το Άργος το 0ρεστικόν και δεύτερη επίσημη πόλη το Κέλετρον , τη σημερινή Καστοριά.
Οικιστής της Ελιμείας θεωρείται ο ήρωας 'Ελυμος, βασιλιάς της Ηπείρου ή των Τυρρηνών (Τυρσηνών).
Γιος του ήταν ο Αίανος ή Αιανός, ο οποίος ίδρυσε στην Ελιμιώτιδα τρεις πόλεις που έφεραν το όνομά του.
Πρώτος γνωστός βασιλιάς της Ελίμειας θεωρείται ο Αρριδαίος, πατέρας τους Δέρδα (Σχόλια στο Θουκυδίδη, 1.57 .3 Gomme 1.203, 212, 218)... περισσότερα<http://www.grevena.gr/site/modules/tinycontent/index.php?id=2> ---------------------------------
"*Ο Οίκος των Αργεαδών ή Τημενιδών*"
Απόσπασμα από τον διαδικτυακό τόπο Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ<http://www.alexanderofmacedon.info/greek/A3gr.htm#upper_macedonia>
Τα επί μέρους κρατίδια της Άνω Μακεδονίας διέθεταν τοπικούς βασιλίσκους οι οποίοι, ενώ ήταν «σύμμαχοι και υπήκοοι» του Μακεδόνα βασιλιά, διέθεταν αρκετή αυτονομία.
*Δεν είναι καθόλου σαφές πότε και πώς προέκυψαν τα ημιαυτόνομα κράτη της Άνω Μακεδονίας, τα οποία μάλιστα είχαν και τους δικούς τους βασιλικούς Οίκους.*
Ειδικά δε οι πιο ανήσυχοι απ' αυτούς, οι Λυγκηστές, τοποθετούσαν την καταγωγή τους στους Βακχιάδες, το ηγεμονικό γένος της Κορίνθου, που κι αυτό καταγόταν από τον Ηρακλή, ίσως διότι επεδίωκαν να καταλάβουν τον κεντρικό θρόνο της Μακεδονίας. --------------------------------------------
Επίσης, διαβάστε:
- Άρθρα του Αντίβαρου για την Μακεδονία <http://blog.antibaro.gr/?cat=4>
- Νοητική Αντίστασις - Σκοπιανό: Η τελευταία πράξη ενός ακόμα προαναγγελθέντους θανάτου<http://www.noitikiantistasis.com/wordpress/?p=636>
- ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ <http://macedonia-greece.blogspot.com/>
- Akritas - ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ<http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/>
Πηγή:Σπαρτιώτης <http://spartiwths.blogspot.com/2008/02/blog-post.html>
-- Σελίδες Πατριδογνωσίας http://pheidias.antibaro.gr/
Να αλλάξει η Ελλάδα και η (Ελληνική) Μακεδονία μας όνομα, ζητεί με επιστολή στον Νίμιτς το "Ουράνιο Τόξο".
[Η πρωτότυπη επιστολή από το δικτυακό τόπο του «Ουρανίου Τόξου» επισυνάπτεται μετά το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Κόσμου», παρακάτω.]
-----------------------------------------------------------------------
http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1183&Itemid=0
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΝΟΜΑ, ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ! 01-03-2008
Πέρα από κάθε όριο προκαλούν οι "κύριοι" του Ουράνιου τόξου, τις τελευταίες ημέρες, όχι μόνο με την γενικότερη δράση τους στην περιοχή, αλλά και με επιστολή την οποία έστειλαν στον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς.
Σε αυτό το προκλητικότατο κείμενο, οι εν λόγω κύριοι διαμαρτύρονται στον Νίμιτς επειδή προτείνει τον όρο "Νέα Μακεδονία" για το σκοπιανό κρατίδιο. Και το κάνει, γιατί σύμφωνα με όσα λένε, οι Σκοπιανοί είναι οι αυθεντικοί Μακεδόνες, ενώ οι Έλληνες έφτασαν στην περιοχή ανάμεσα στο 1922 και το 1928. Και όχι μόνον αυτό, αλλά διεκδικούν ακόμη, την αποκλειστική χρήση του προσδιορισμού "Μακεδόνας" καθώς προτείνουν να ονομάζονται οι ίδιοι "εθνικά - μακεδόνες", ενώ οι Έλληνες "ελληνο-μακεδόνες".
Στην 1.500 περίπου λέξεων, επιστολή τους, την οποία μάλιστα κοινοποιούν στους υπουργούς εξωτερικών Ελλάδος και Σκοπίων, αλλά και στην "προστάτιδα" Κοντολίζα Ράις, δεν παραλείπουν να απορρίψουν ακόμη και τον όρο "Ανω Μακεδονία", σύμφωνα πάντα με τις πολιτικές οδηγίες των Σκοπίων, διότι λέει αυτός θα εκθρέψει "επεκτατικά κίνητρα", τόσο στους Έλληνες, όσο και στους Σκοπιανούς.
Καλούν, επίσης, τον Νίμιτς, η λύση του, να κατοχυρώσει τα δικαιώματα των "Μακεδόνων" που βρίσκονται σε Ελληνικό, Σερβικό, Κοσσοβάρικο(!), Βουλγαρικό και Αλβανικό, έδαφος, προσδιορίζοντας το μέγεθος του μεγαλοιδεατισμού τους!
Και δεν παραλείπουν να κατηγορήσουν Έλληνες, Σέρβους και Βούλγαρους, ότι κατά την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων, "διαμοίρασαν" το μακεδονικό έθνος. Ενώ δεν παραλείπουν να προτείνουν, να μετονομαστεί η χώρα μας σε "Νέα Ελλάδα", καθώς σύμφωνα με αυτούς δεν έχει καμία σχέση με την Αρχαία Ελλάδα.
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε σε ολόκληρη την σελίδα, καθώς ολόκληρη η επιστολή βρίθει από τέτοιου είδους προκλήσεις. Θα σταθούμε όμως στις 5 προτάσεις του Ουράνιου τόξου, για την μετονομασία, όχι του Σκοπιανού μορφώματος, αλλά της ελληνικής Μακεδονίας μας.
Ακούστε λοιπόν:
1. Ελληνική, γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας. 2. Γεωγραφική Ελληνική Μακεδονία 3. Ελληνική Μακεδονία 4. Ελληνική Ιστορική Μακεδονία 5. Περιοχή της Ελληνικής Μακεδονίας
Δεν ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να προσθέσουμε. Οποιοδήποτε σχόλιο, νομίζουμε θα υποβαθμίσει το περιστατικό. Και αυτοί οι κύριοι, χρηματοδοτούν την δράση τους, με τα χρήματα του ελληνικού κράτους, ενώ τυγχάνουν και προνομιακής υποστήριξης, για μικροκομματικούς λόγους.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΑΝΤΙΝΑΔΕΣ

Καράβι βάνω την καρδιά
την πεθυμιά κατάρτι....
κι' απλώνω σίγουρο πανί
το νού μου τον ΑΝΤΑΡΤΗ...
-------------------------------------
Το βράχο δέρνει η θάλασσα
μα πάντα ΒΡΑΧΟΣ μένει...
Πάντα ψηλά στέκει η κορφή,
κι΄ας είν' και χιονισμένη
-------------------------------------
Σαν είναι ο τράγος ΔΥΝΑΤΟΣ
μάντρα δεν τονε στένει
μα υπάρχουν τράγοι μόκλαστοι
μα και μουνουχισμένοι.......
-------------------------------------
Εις τ' Ακρωτήρι κάθ' αργά
ανάβει μιά λαμπάδα
γιά τον ΕΘΝΑΡΧΗ πού καμε
ΜΕΓΑΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ
-------------------------------------
Κι' αν κάποιος χοίρος τώρα δά
πάει να μας αδικήσει.......
ο διάολος στον κόρφο του
θα πάει ν'αποπατήσει....
-------------------------------------
Διάλε τσ'απολυμάρες σας
μωρέ σοβαρευτείτε.......
γιατί πιστόλι αν σύρουμε...
να΄ιδώ που θα κρυφτείτε..!!!
-------------------------------------
Δε θέλω ανθρώπου το κακό
μα εις το δίκιο απάνω......
και με τον ίδιο το Θεό
αν χρειαστεί τα βάνω!!!!!
======================

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Ευχαριστώ πολύ καλέ μου φίλε αλλά .... δηλώνω ΑΘΕΟΣ (τουλάχιστον έτσι όπως διατυπώνουν την θρησκεία). Να είσαι καλά που με σκέφτηκες.

Αναμοχλευτης είπε...

Γειά σου και χαρά σου!
Δεν θα υπεισέλθω στα επί μέρους του θέματός σου αφού και καλά τα σκέφτηκες και καλά τα είπες.

Μόνο που θα σε ρωτήσω αν έχεις συγγένεια (που θα έχεις, δεν μπορεί...) με τους Δρανδάκηδες του Ρεθύμνου και του Πανόρμου,τον καθηγητή της Βυζ. Ιστορίας όπως και τον άλλο το... Δράνδακα που έφτιασε εκείνη την ιστορική εγκυκλοπαίδεια.

Αν ναι, έχουμε να κουβεντιάσουμε πολλά.

Σε χαιρετώ!
Λ.ο.Α.

Αναμοχλευτης είπε...

Α, και κάτι άλλο. Εκείνο το φερόμενο ως σκοπιανό χαρτονόμισμα είναι αληθινό ή πρόκειται για κακόγουστη φάρσα. Το έχεις διασταυρώσει;

Σε ρωτώ γιατί έχω κάποιες αμφοβολίες.

Unknown είπε...

Όσον αφορά τους Δρανδάκηδες του Ρεθύμνου, ΝΑΙ , όλοι όσοι ανέφερες είναι σόϊ μου.Το ωραίο όμως είναι ότι αν και το προσπάθησα,δεν μπόρεσα να βρώ να αγοράσω την εγκυκλοπαίδεια του θείου μου.Δεν πειράζει όμως... Με φωτίζει η χαρά του ότι είναι σόϊ μου..! Όσον αφορά το χαρτονόμισμα, το έχω δεί και σε άλλες ιστοσελίδες και μου το έχουν στείλλει email 2 φορές διαφορετικά πρόσωπα. Το email μου είναι hellin01@otenet.gr Μπορούμε να επικοινωνήσουμε και εκεί. Και κάτι άλλο. Το blog σου μου άρεσε και στην δεξιά στήλη μου το προτείνω ανεπιφύλακτα. Να είσαι καλά.

ΠΟΙΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ....

ΠΟΙΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ....


e-Διαφήμιση